Ηλεία

Προχωρούν βήμα βήμα οι διαδικασίες για ο Σκοπευτήριο στο Νεοχώρι Ζαχάρως – Όραμα που υπερβαίνει τα όρια της Ηλείας!

Ακούστε το άρθρο

Με στόχο τη συγκρότηση ενός πόλου ανάπτυξης, εκπαίδευσης και άθλησης προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του Σκοπευτηρίου στο Νεοχώρι του δήμου Ζαχάρως (θέση Πιλαλίστρα)  από τον Σκοπευτικό Σύλλογο Επαρχίας Ολυμπίας «Επικούριος Απόλλων».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.«Πατρίς», τα μέλη του συλλόγου εργάζονται με πυρετώδη ρυθμό για να ετοιμάσουν τον φάκελο αδειοδότησης και να τον καταθέσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΕ Ηλείας και της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣΚΟΕ), ώστε να μπει στην τελική ευθεία η κατασκευή  και η λειτουργία του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει κατατεθεί αίτημα χρηματοδότησης προς τη Γ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοπποννήσου (Γ’ ΚΟΠ), ύψους περίπου 30.000 ευρώ, ενώ γίνονται και επαφές με ιδιώτες για το ενδεχόμενο χορηγιών.

Στόχος των μελών του συλλόγου είναι να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο σκοπευτήριο, στο οποίο θα ασκούνται πολλαπλές δραστηριότητες. Όπως τόνισε  στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζαχάρως, Χρήστος Πλιάγκος, είνει ένα σοβαρό έργο για την περιοχή, με αναπτυξιακό, εκπαιδευτικό και αθλητικό χαρακτήρα, που θα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, με έμφαση στα παιδιά που θέλουν να αναπτύξουν την κλίση τους σε αθλήματα όπως η σκοποβολή και η τοξοβολία, ενώ παράλληλα θα μπορούν να μάθουν τη σωστή λειτουργία του όπλου αλλά και να αποκτήσουν την απαραίτητη κουλτούρα.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο εκτόνωσης, εκπαίδευσης, αθλητισμού που θα βελτιώσει την παιδεία των αθλητών, των κυνηγών και γενικότερα όλων των πολιτών. Επιδίωξή μας είναι μέσα από σεμινάρια να διδαχθούν μικροί και μεγάλοι τη σωστή λειτουργία των όπλων και του σκοπευτηρίου, προκειμένουνα θέσουμε τις βάσεις για την καταπολέμηση φαινομένων όπως η λαθροθηρία, η παιδική και εφηβική οπλοχρησία. Παράλληλα, στόχος μας είναι να γίνει πόλος έλξης με υψηλή επισκεψιμότητα, που θα γίνει σημείο αναφοράς για την επαρχία Ολυμπίας και θα ξεπερνά τα όρια της Ηλείας», σημείωσε ο κ.Πλιάγκος.

Όλη η επικαιρότητα