Ηλεία

Πρόεδροι σωματείων πωλητών λαϊκών αγορών μετά τη μήνυση του αντιδημάρχου Ήλιδας: Δικάζονται την Πέμπτη στο αυτόφωρο

Ακούστε το άρθρο

Αναβλήθηκε για το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενους τους προέδρους των Σωματείων λαϊκών αγορών που συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος τους ο αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος.

Οι πρόεδροι των τριών Σωματείων, ο κ. Χρήστος Παναγόπουλος του Σωματείου «Η Αναγέννηση», ο οποίος είναι και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, ο κ. Στέφανος Τομαρόπουλος του Σωματείου ‘Ο Άγιος Χαράλαμπος’ και ο κ. Αυγερινός Παναγιωτακόπουλος του Σωματείου ‘Ο Άγιος Αθανάσιος’, κατηγορούνται για παράνομη κατάληψη δημόσιου κτήματος και άσκηση βίας, συνελήφθησαν το Σάββατο, έμειναν το βράδυ στο κρατητήριο και αφέθησαν ελεύθεροι την Κυριακή με εντολή της Εισαγγελέως, για να δικαστούν χθες το πρωί στα Δικαστήρια Αμαλιάδας στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Αρκετοί πωλητές της λαϊκής αγοράς βρέθηκαν χθες έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας

Χθες ζήτησαν αναβολή και η υπόθεση θα δικαστεί το μεσημέρι της Πέμπτης, με τους ίδιους να μην αποδέχονται τις κατηγορίες και να δηλώνουν ότι έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.

Από νωρίς χθες το πρωί στο πλευρό τους βρέθηκαν δεκάδες πωλητές της λαϊκής αγοράς, οι οποίοι μετέβησαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας για να τους συμπαρασταθούν και να τους στηρίξουν στη δικαστική αυτή μάχη.

Οι πρόεδροι επεσήμαναν σε δηλώσεις τους ότι παρά τη μήνυση δεν έχει καμφθεί το ηθικό τους και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, ζητώντας από τους αρμοδίους να εφαρμόσουν τους νόμους σε ότι αφορά τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς Αμαλιάδας.

Όλη η επικαιρότητα