Ελλάδα

Πύρινη τραγωδία: Πάνω από 20 νεκροί στην ανατολική Αττική – Δεκάδες τραυματίες

Ακούστε το άρθρο

Από την πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε στην Ανατολική Αττική έχασαν τη ζωή τους πάνω από 20 άτομα όπως δήλωσε αργά την νύχτα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ δεκάδες άτομα τραυματίστηκαν με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα και τα οποία νοσηλεύονται σε Ευαγγελισμό, ΚΑΤ, Σισμανόγλειο και Αττικόν.

Εντοπίστηκαν οι Δανοί που χάθηκαν με βάρκα στο Μάτι

Εντοπίστηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας οι 10 δανοί τουρίστες οι οποίοι αγνοούνταν στη θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Αττικής.

Οι 10 τουρίστες μέσα στον πανικό τους να διασωθούν από τη φωτιά που μαίνεται στο Μάτι, κατέβηκαν στην παραλία και επιβιβάστηκαν σε μία βάρκα. Έκτοτε η τύχη τους αγνοείτο.

Για τον εντοπισμό τους αμέσως σήμανε συναγερμός στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Δύο από τους 10 τουρίστες εντοπίστηκαν από ταχύπλοο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο στη θαλάσσια περιοχή 3 ναυτικά μίλια ανατολικά της Ραφήνας. Οι υπόλοιποι οκτώ εντοπίστηκαν από ναυαγοσωστικό και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανάσυρσή τους από ελικόπτερο Super Puma.

Νωρίτερα, το Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε ότι ένα ναυαγοσωστικό και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού επιχειρούν για τον εντοπισμό λέμβου με 10 αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Ραφήνας.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό πρόκειται για τουρίστες, οι οποίοι κάποια στιγμή πήραν τηλέφωνο φίλο τους στην Δανία και του είπαν πως έχει εκδηλωθεί μεγάλη πυρκαγιά και εκείνοι βρίσκονται σε βάρκα.

 Νωρίτερα, ο πρόεδρος των αλιέων της Νέας Μάκρης, Γιάννης Αθηναίος, είπε πως «άνθρωποι μεγάλη σε ηλικία και παιδάκια πέφτουν στη θάλασσα για να σωθούν».

«Ο κόσμος είχε κατέβει στην παραλία να σωθεί και δεν έχει δρόμο διαφυγής. Ο κόσμος έχει μαζευτεί στην παραλία και πηδούν στη θάλασσα για να τους μαζέψουμε και να τους μεταφέρουμε στο λιμάνι της Ραφήνας. Έχουν βγει τέσσερα αλιευτικά, παρόλο που είχαμε ανέμους 8-9 μποφόρ. Δεν έχουμε ορατότητα, έχουμε μπει στο σύννεφο καπνού. Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στην παραλία για να μαζέψουμε τον κόσμο» ανέφερε ο κ. Αθηναίος.

Μεγάλη τραγωδία σε εστιατόριο της Ραφήνας με εκατοντάδες εγκλωβισμένους

Σε μεγάλη τραγωδία, ίσως με ανυπολόγιστο αριθμό θυμάτων ενδέχεται να εξελιχθεί η πυρκαγιά στην περιοχή της Ραφήνας, μετά τον εντοπισμό πολλών τραυματιών και πιθανόν νεκρών ατόμων στο παραλιακό εστιατόριο «Κάβος» στην περιοχή Μάτι, όπου φέρεται να είχαν εγκλωβισθεί εκατοντάδες άτομα (σσ.: υπάρχουν αναφορές για περίπου 700 άτομα που είχαν παγιδευθεί στο εστιατόριο).

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής μιλούν για μία εξαιρετικά σοβαρή όσο και τραγική εξέλιξη και για πολύωρη επιχείρηση διάσωσής τους.

Την ίδια ώρα σημαντικές προσπάθειες  καταβάλλονται για τον απεγκλωβισμό περίπου 300 πελατών -κυρίως αλλοδαπών- σε μεγάλο ξενοδοχείο στο Μάτι όπου υπάρχουν και εκτεταμένες εγκαταστάσεις υγραερίου.

Όλη η επικαιρότητα