Ηλεία

Πρόεδρος Πολυτέκνων Πύργου: 45άρης με 5 παιδιά

Ακούστε το άρθρο

Ο Υπαξιωματικός της Πυροσβεστικής και πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Πύργου, Νίκος Κρουστάλης, μιλάει στην εφ. «Πατρίς» για το πώς είναι να έχει πέντε παιδιά στη σημερινή Ελλάδα 

Εξαίρεση στον γενικό κανόνα της σημερινής ελληνικής οικογένειας αποτελεί ο 45χρονος Νίκος Κρουστάλης, υπαξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος και πρώτος σε ψήφους στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Πολυτέκνων Πύργου & Περιχώρων. Την ώρα που τα περισσότερα ανδρόγυνα αρκούνται στο ένα ή στα δύο παιδιά, ο Νίκος είναι ήδη πατέρας πέντε παιδιών, τριών αγοριών και δύο κοριτσιών!

Ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις του στην εφ. «Πατρίς» ο Νίκος Κρουστάλης τονίζει ότι ήταν συνειδητή επιλογή τα πέντε παιδιά, παρά τις δυσκολίες που επιφέρει η οικονομική κρίση, καθώς η ηθική ανταμοιβή είναι πολύ μεγαλύτερη.

«Ο μικρότερος είναι τεσσάρων ετών σήμερα και η πρωτότοκη κόρη μου φοιτήτρια 20 ετών. Και η γυναίκα μου κι εγώ είμαστε παιδιά τρίτεκνων οικογενειών και ήταν συνειδητή μας απόφαση να κάνουμε όσο πιο πολλά παιδιά μπορούμε. Δοξάζω το Θεό που είμαι καλά και καταφέρνω και τα βγάζω πέρα με αξιοπρέπεια, διότι υπάρχουν και χειρότερες καταστάσεις με οικογένειες που στερούνται και την υγεία τους και την εργασία τους», αναφέρει ο Νίκος στην εφ. «Πατρίς».

Παρότι το νοικοκυριό του συντηρείται μόνο με τον  δικό του μισθό, ο ίδιος δεν έχει μετανιώσει ποτέ για την επιλογή του, ωστόσο αντιλαμβάνεται πλήρως τον δισταγμό των συναδέλφων του και γενικότερα αρκετών συμπολιτών του να κάνουν περισσότερα παιδιά.

«Ζούμε από τον μισθό μου από το Πυροσβεστικό Σώμα συν κάποιο συμπληρωματικό εισόδημα από αγροτικές εργασίες στα κτήματά μου. Συνολικά είμαστε μόνο έξι πυροσβέστες που έχουμε πέντε παιδιά, αφού οι περισσότεροι συνάδελφοί μου πιέζονται οικονομικά πάρα πολύ και έχουν σταματήσει στα τρία, παρότι θα ήθελαν να κάνουν και τέταρτο. Δυστυχώς το πρόβλημα είναι έντονο και στον Σύλλογο, αφού από τους 2.500 εγγεγραμμένους πολύτεκνους, εισφορές αποδίδουν μόνο 700-750. Καταρρέουμε οικονομικά και θα έχουμε πρόβλημα», επισημαίνει στην εφ. «Πατρίς».

Μελετώντας το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, ο Νίκος Κρουστάλης υπογραμμίζει στην εφ. «Πατρίς» την αναγκαιότητα παροχής κινήτρων από την πολιτεία για να αντιμετωπιστεί η υπογεννητικότητα, διότι η κατάσταση τείνει να γίνει μη αναστρέψιμη.

«Πριν από την κρίση ήταν περισσότερα τα πολυτεκνικά επιδόματα, αλλά κόπηκαν. Νομίζω πως θα έπρεπε το κράτος να δώσει περισσότερα κίνητρα στους πολίτες για να κάνουν παιδιά, διότι σε μερικά χρόνια θα μείνουμε δύο εκατ. Έλληνες. Σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη δίνονται φοροαπαλλαγές και διευκολύνσεις στις πολύτεκνες οικογένειες, θα έπρεπε να γίνει και εδώ κάτι ανάλογο», σημειώνει.

Παρά τα ζόρια, ο Νίκος Κρουστάλης τονίζει με σιγουριά ότι όποιος δεν διστάσει και κάνει αρκετά παιδιά, δεν θα το μετανιώσει ποτέ και θα βιώσει μοναδικά συναισθήματα.

«Είναι ανεκτίμητη η ηθική ανταμοιβή. Όταν επιστρέφω στο σπίτι και πέφτουν στην αγκαλιά μου όλα τα παιδιά μου, το συναίσθημα είναι μοναδικό. Τις μέρες που δεν δουλεύω και τρώμε όλοι μαζί ή τα καλοκαίρια που είμαστε οικογενειακώς στην παραλία, απολαμβάνω σπάνιες στιγμές, κάτι που είναι ορατό και στον γύρω κόσμο και το επισημαίνει. Είναι χαρά που δεν την αλλάζω με τίποτα στον κόσμο. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τον δισταγμό ακόμα και οικογενειών με δύο μισθούς, όμως τα παιδιά είναι η απόλυτη ευτυχία!», υπογραμμίζει ο Νίκος Κρουστάλης.

Όλη η επικαιρότητα