Ελλάδα Πολιτική

Προεκλογικό δώρο ακόμα και τα διόδια

Ακούστε το άρθρο

Τρείς ημέρες πριν τις εκλογές, οι κάτοικοι των Δήμων και Ωρωπού, που ανήκουν στην εκλογική περιφέρεια του κου Σπίρτζη, δε θα πληρώνουν διόδια.

Η ανακοίνωση δεν έγινε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπως ώφειλε, αλλά σε Κυριακάτικη κομματική ομιλία του Υπουργού, προς τους ψηφοφόρους του.

Οπως είπε καταχειροκροτούμενος ο υπουργός, η απαλλαγή των κατοίκων από το κόμιστρο των διοδίων, ξεκινάει από την Πέμπτη 23 Μαϊου και θα ισχύσει μέχρι το τέλος του 2022, όπου και θα έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή του νέου συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων.

“Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ό,τι είχε δεσμευτεί και για τα διόδια, το έκανε πράξη. Πριν ένα χρόνο εξαιρέσαμε από τα πλευρικά διόδια τους κατοίκους των όμορων δήμων Αχαρνών, Κηφισιάς, Αγίου Στεφάνου, τώρα απαλλάσσουμε από τα διόδια τους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού και του Βαρνάβα και τέλη του 2021 με 2022 που θα ολοκληρωθεί το νέο σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων, θα είμαστε και πάλι εδώ για να γκρεμίσουμε μαζί τα μετωπικά διόδια” είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Ανακοίνωσε παράλληλα ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, τα δρομολόγια του προαστιακού προς Χαλκίδα θα εκτελούνται ανά μισή ώρα κατά τις ώρες αιχμής και ανά μια ώρα την υπόλοιπη ημέρα.

protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα