Ελλάδα

Προφυλακιστέος ο Σώρρας – Παραμένουν στην Ευελπίδων οι οπαδοί του

Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Αρτέμης Σώρρας μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Aδιανόητες σκηνές στην Ευελπίδων κατά τη διάρκεια της απολογίας του Αρτέμη Σώρρα στον ανακριτή. Ο Σώρρας που εντοπίστηκε προ ημερών σε υπόγειο στον Αλιμο από άνδρες της αντιτρομοκρατικής βαρύνεται με σειρά κακουργημάτων που αφορούν τόσο τον ίδιο, όσο και την “Ελλήνων Συνέλευσις”.

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων έχουν συγκεντρωθούν εκατοντάδες οπαδοί του προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Εκεί εκτυλίσσονται απίστευτες σκηνές με τους οπαδούς του να κρατούν ελληνικές σημαίες και να φωνάζουν συνθήματα όπως «Αρτέμη Σώρρα, τώρα είναι η ώρα», «Κοίτα Αρτέμη το καθεστώς πεθαίνει».

Ο Αρτέμης Σώρρας καλείται να απολογηθεί για σωρεία κακουργημάτων, όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ακόμη, στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται σειρά κατηγοριών σε βαθμό πλημμελήματος, όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρόκληση ή διέγερση σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Πηγές: Eurokinissi, ΑΠΕ/ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα