Εκπαίδευση Ψυχαγωγία

Πρόγραμμα Erasmus στη Βάρδα – Με επιτυχία η υλοποίηση του

Ακούστε το άρθρο

Το Γενικό Λύκειο Βάρδας, στο πλαίσιο του «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑ2» με τίτλο «STARS IN EUROPE», υλοποιεί ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τα σχολικά έτη 2016-17 και 2017-18 που απευθύνεται στους μαθητές του Σχολείου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού φιλοξενήθηκαν στη Βάρδα, από τις 27 έως τις 31 Μαρτίου 2017, μαθητές και καθηγητές σχολείων από το εξωτερικό που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και πιο συγκεκριμένα από την Ιταλία, τη Λιθουανία και τη Γερμανία.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η επαφή των παιδιών του Σχολείου μας με παιδιά άλλων ευρωπαϊκών χωρών μέσω των θετικών και κλασσικών επιστημών, η εκπόνηση εργασιών τύπου «project», με έμφαση στην αξία της ομαδικής και συνεργατικής επίλυσης προβλημάτων, της βιωματικής μάθησης και της διαθεματικής προσέγγισης των προς έρευνα αντικειμένων, με παράλληλη μάλιστα ενίσχυση της γλωσσομάθειας.

Πειράματα και επισκέψεις

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού αυτού προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν πειράματα Χημείας και Φυσικής στη σχολική μονάδα του Γενικού Λυκείου Βάρδας, παρουσιάσεις, επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία της περιοχής (Επικούριος Απόλλωνας,  Αρχαία Ολυμπία,  Αρχαία Ήλιδα, αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας), ομιλία και παρουσίαση του «Μηχανισμού των Αντικυθήρων» από τον κ. Ξενοφώντα Μουσά, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αστρονομικές παρατηρήσεις με την υποστήριξη της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίωνας», πειράματα , κ. Καλογήρου Ηλία (υπεύθυνος ΕΚΦΕ), καθώς και περιηγήσεις σε διάφορες περιοχές του Νομού μας, όπου μαθητές και καθηγητές του εξωτερικού είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τον πολιτισμό και την φιλοξενία της χώρας μας.

Συνδρομή του δημάρχου

Η επίτευξη της συγκεκριμένης δράσης έγινε με τη συνδρομή του Δημάρχου μας κ. Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, του αντιδημάρχου κ. Μυλωνόπουλου Αναστάσιου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σοφιανόπουλος Νικόλαος και Οικονομοπούλου Αναστασία, των οικογενειών των μαθητών μας που φιλοξένησαν τους μαθητές από τις άλλες χώρες και των καθηγητών του σχολείου μας κας Σκουλικαρίτη Σωτηρία, κ. Φλίγκου Γεώργιου, κας Τσώκου |Ιωάννας  κας Καλαμάτα Μαρίας και κας Κύρκου Μαρίας.

Τις δράσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Θεοφιλέστατος Μητροπολίτης Αθανάσιος,  ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδευσης Ηλείας κ. Δημητρέλος Βασίλειος, ο αρχιμανδρίτης Φιλάρετος Σπανόπουλος,  ο πατήρ Χαράλαμπος Κανελλόπουλος, ο πατήρ Αντώνιος Φωτόπουλος, ο αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Δημόπουλος, ο επικεφαλής της μειοψηφίας Δημητρόπουλος Παναγιώτης και ο σχολικός σύμβουλος φυσικών επιστημών κ. Νιώτης Ανδρέας.

Η συμβολή και η συνεργασία των μαθητών και των οικογενειών τους ήταν πολύ σημαντική για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

Όλη η επικαιρότητα