Αχαϊα Περιβάλλον

Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης: 340 μαθητές στην Ολυμπία Οδό

Ακούστε το άρθρο

Τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας κορυφώνονται. Τέλος Μαρτίου θα παραδοθούν στην κυκλοφορία όλοι οι αυτοκινητόδρομοι, σε πλήρη λειτουργία. Ωστόσο, σε κάποια μικρά τμήματα θα συνεχίζονται εργασίες, χωρίς να επηρεάζουν πολύ την κυκλοφορία, έως τα τέλη Αυγούστου, καταληκτική ημερομηνία παράδοσης και των υπόλοιπων τμημάτων.

Πάντως, αυτοκινητόδρομοι χωρίς να γνωρίζει ο κόσμος της σπουδαιότητα των έργων αυτών, τη συνεισφορά τους στην κοινωνία για ασφαλείς και άνετες μετακινήσεις, αλλά και για την περιβαλλοντική τους σημασία, δεν εννοούνται μόνο ως κατασκευαστικά έργα.

Στην Ολυμπία Οδό, το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που ξεκίνησε η εταιρεία τον Απρίλιο 2016 με την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας, συνεχίζεται όσο διαρκεί η κατασκευή της Ολυμπίας Οδού.

Η «συνομιλία» της εκπαιδευτικής κοινότητας με τους μηχανικούς και τους εργαζόμενους στα εργοτάξια εξελίσσεται σε μια υψηλής ποιότητας ανταλλαγή, αφού οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν και να γνωρίσουν τον οδικό άξονα όχι μόνο ως προς το φυσικό περιβάλλον και τη διαμόρφωση του τοπίου, αλλά και ως προς την ιδιαιτερότητα της κατασκευής του.

Οι αυριανοί χρήστες του αυτοκινητόδρομου ξεναγούνται σε σημεία που δεν θα είναι προσεγγίσιμα όταν ο δρόμος θα είναι σε λειτουργία και μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα συστήματα των σηράγγων, ενώ περπατούν στις ιδιαίτερες κατασκευές του υπερ-κόμβου του Ρίου, μια ανάσα από την πόλη της Πάτρας.

Δείτε το σχετικό video: 

Πηγή: driveandtravel.gr

Όλη η επικαιρότητα