Ομογένεια

Πρόγραμμα Σπουδών για μαθητές Αρκαδικής καταγωγής σε ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Αμερικής!

70afcdc96e095ec50301f456be92cd52_l.jpg
Ακούστε το άρθρο
Το Πανεπιστήμιο Webster είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα στις Η.Π.Α. με Πανεπιστημιουπόλεις στην Αμερική, στην Ευρώπη και σε Ασία. Τα Προγράμματα που έχει για Εκπαίδευση στο εξωτερικό, θεωρούνται από τα καλύτερα, και συγκαταλέγονται στο 2% των κορυφαίων όλης της Αμερικής.
 
Ένα από τα προγράμματα του είναι το ”Αρκαδικές Ρίζες” και χρηματοδοτείται από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής. Σκοπός του προγράμματος είναι μέσω μιας εκπαιδευτικής εμπειρίας, νέοι μαθητές Αρκαδικής Καταγωγής να απολαύσουν την Αρκαδική κοινωνία, κουλτούρα και παράδοση. Με ενδιαφέροντα μαθήματα, συναρπαστικές εκδρομές και ιδιαίτερες προετοιμασίες, το ”Αρκαδικό Πρόγραμμα” αποτελεί μια αξέχαστη εκπαιδευτική εμπειρία.
 
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την στέγαση των φοιτητών σε εστίες και ξενοδοχεία στην Αθήνα, όπου θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν μουσεία, συλλογές, αρχαιολογικούς τόπους και ταυτόχρονα θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα τους. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στη Αθήνα, θα μπορέσουν κάνουν μονοήμερη εκδρομή σε Ύδρα-Πόρο-Αίγινα, καθώς και μονοήμερη εκδρομή στους Δελφούς. 
 
Στην συνέχεια θα μεταφερθούν στην Τρίπολη για 6 ημέρες, όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Αρκαδία και γενικότερα όλη την Πελοπόννησο. Πιο συγκεκριμένα στην Αρκαδία θα επισκεφτούν την Αγία Φωτεινή, το Λεβίδι, την Βυτίνα, την Δημητσάνα, την Αρχαία Ολυμπία, την Τεγέα και το Ναύπλιο.
 
Όλο το πρόγραμμα πραγματοποιείται υπό την εποπτεία του Πρύτανη στην Αθήνα και Αντιπρόεδρο του Πανεπιστημίου στην Ιντιάνα κύριο Βασίλη Μποτόπουλο. Επίσης αξιοσημείωτο, είναι η τεράστια συμπαράσταση στο προγράμματα από την εταιρία ”DEMO S.A. Pharmaceutical Industry”, με τον ιδιοκτήτη Αρκαδικής καταγωγής Σταύρο Δέμο και την οικογένεια του, οι οποίοι θα χρηματοδοτήσουν φαρμακευτικά προϊόντα σε κάθε σπουδαστή που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα. Το σύνολο των συγκεντρωμένων προϊόντων θα δωριθεί στην συνέχεια από τους σπουδαστές στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Όλη η επικαιρότητα