Ηλεία

Πρόγραμμα «Υγεία για όλους» – Προσφορά δύναμης και στήριξης

6454.jpg
Ακούστε το άρθρο

Κατάμεστο ήταν από χθες το πρωΐ μέχρι νωρίς το απόγευμα το Κοινοτικό Κατάστημα της Νέας Μανωλάδας από εργάτες γης, οι οποίοι βρέθηκαν εκεί για να εξεταστούν δωρεάν από διακεκριμένους ιατρούς στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για όλους», ένα πρόγραμμα που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της ΠΕ Ηλείας.

Περίπου 150 αλλοδαποί και ελάχιστοι ανασφάλιστοι ημεδαποί εξετάστηκαν από καρδιολόγους, παθολόγους , δερματολόγους και λοιμωξιολόγους.

Σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, ανεργίας και κοινωνικού αποκλεισμού, η αφιλοκερδής βοήθεια στους συνανθρώπους, δίνει στον καθένα μας την ικανοποίηση του να προσφέρει δύναμη και στήριξη σε εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Οι ενδεικτικές δράσεις που περιλαμβάνει το Πρόγραμμα είναι: Κλινική παιδιατρική εξέταση, εμβολιασμοί και οδοντιατρικός έλεγχος σε παιδιά, Γυναικολογική εξέταση: μαστογραφία – test pap, κλινική εξέταση ενηλίκων (παθολογικός- καρδιολογικός έλεγχος). Καταγραφή περιστατικών που χρήζουν άμεσης δευτεροβάθμιας περίθαλψης- προώθηση αυτών σε Μονάδες Υγείας. Δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης, καταγραφή στοιχείων και εμβολιασμών σε ηλεκτρονικό βιβλιάριο.

Επιστροφή τον Σεπτέμβριο

Η συντονίστρια του προγράμματος κ. Σωτηροπούλου Ελένη δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εδώ γίνεται μια ιατρική παρέμβαση στους εργάτες γής και στους κατοίκους. Μέχρι τώρα (ώρα 13.00) έχουν ανταποκριθεί περισσότερα από 100 άτομα. Θα επανέλθουμε και εντός του Σεπτεμβρίου με εξετάσεις παιδιών, τεστ ΠΑΠ και μαστογραφία»

Παρών στην πρωτοβουλία και ο γιατρός και πρώην βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με πολύ χαρά στα πλαίσια της ενασχόλησής μου με θέματα δημόσιας υγείας βρίσκομαι εδώ . Επιτρέψτε μου να τονίσω την σημαντική συμβολή του Περιφερειακού Συμβούλου Γιάννη Αρβανιτάκη, ώστε να γίνει σήμερα αυτός ο προληπτικός έλεγχος.  Είναι μια πρωτοβουλία που αξίζει  συγχαρητηρίων γιατί προλαμβάνει πιθανούς  κινδύνους και  ενημερώνει τον τοπικό πληθυσμό.»

Από την πλευρά του ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Αρβανιτάκης δήλωσε: «Μιλάμε για το σημαντικότερο αγαθό του ανθρώπου, την υγεία. Η πρόληψη δεν έκανε ποτέ κακό. Θα υπάρχει και συνέχεια»

Σε όλο τον δήμο

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης δήλωσε: «Σήμερα ξεκινήσαμε από την Νέα Μανωλάδα όπου υπάρχουν πολλοί εργάτες γης. Είναι πρώτη φορά που γίνεται μια ολοκληρωμένη ιατρική εξέταση από πολλές ειδικότητες. Φυσικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τους ανασφάλιστους ημεδαπούς κατοίκους της Νέας Μανωλάδας»

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος: «Είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους τους ανασφάλιστους Έλληνες και αλλοδαπούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Στη Νέα Μανωλάδα ζουν περισσότεροι από 3.000 εργάτες γης.  Οι εξετάσεις γίνονται δωρεάν.  Διακεκριμένοι γιατροί βοηθούν σε αυτό το έργο που θα επεκταθεί σε όλο το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης από τον Σεπτέμβριο»

Του Κώστα Ζαφειρίου

kozapress@gmail.com

 


Όλη η επικαιρότητα