Ελλάδα

Προκαλεί κατηγορούμενος στη δίκη της ΧΑ: Μαχαίρωσα τον Λουκμάν έξι φορές, αλλά ασυναίσθητα!

Ακούστε το άρθρο

«Ήταν της στιγμής. Έγινε ασυναίσθητα… Τον χτυπησα έξι φορές, αλλά ήταν αδύναμα και αβαθή χτυπήματα», είπε ο δράστης που έχει ήδη εκτίσει την ποινή του και είναι ελεύθερος

«Οδηγουσαμε με τη μηχανή στα Πετράλωνα, είχαμε πάει μια βόλτα γιατί είχα αγοράσει καινούργια μηχανή. Ο Λουκμάν ήταν μπροστά μας με ποδήλατο στο δρόμο και πίσω ακολουθούσαμε εμείς. Όπως πηγαίναμε στο δρόμο, ο Λουκμάν μας εμπόδισε να τον προσπεράσουμε και με το ποδήλατο μας έκλεισε το δρόμο. Υπήρξε τσακωμός και βρισιές, και στη συνέχεια ο Λουκμάν επιτέθηκε στον συγκατηγορούμενο μου. Του έκανε κεφαλοκλειδωμα και τον κρατούσε στο έδαφος. Φοβήθηκα και κατέβηκα να τον βοηθήσω και να τον απεγκλωβισω…»

Με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής στη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, το 2013 στα Πετράλωνα, ο κατηγρούμενος Χρ. Στεργιόπουλος.

Μια υπόθεση για την οποία ίδιος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών. Σήμερα, ωστόσο, έξι χρόνια μετά τη δολοφονία, ο Χρ. Στεργιόπουλος είναι ελεύθερος, καθώς πριν από δυο μήνες αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει 6,5 χρόνια από την ποινή του.

Απολογούμενος για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση στη μεγάλη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο κατηγορούμενος, υποστήριξε ότι χτύπησε με μαχαίρι τον άτυχο Λουκμαν ….ασυναισθητα.

«Ήταν της στιγμής. Έγινε ασυναίσθητα…Τον χτυπησα έξι φορές, αλλά ήταν αδύναμα και αβαθή χτυπήματα. Δεν ηθελα να γίνει αυτό που συνεβη. Αν ήθελα να τον σκοτώσω θα το είχα κανει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος απαντώντας σε ερώτηση της έδρας.

Πρόεδρος: Δεν προσπαθήσατε να βοηθήσετε μετα το θύμα;

Κατηγορούμενος: Μόλις τελείωσε η αντιπαράθεση είχε τις αισθήσεις του, σηκώθηκε και περπατούσε. Δεν καταλάβαμε ότι έχει πρόβλημα.

Πρ: Προσπαθήσατε να διαφυγετε, λέει η αστυνομία.

Κατ: Όχι, πήγαμε στο Σύνταγμα για να στρώσουμε τη μηχανή.

Πρ: Γιατί είχατε μαζί σας μαχαίρι;

Κατ: Το μαχαίρι το είχα μαζί μου για ήταν απαραίτητο εργαλείο για την δουλειά μου. Δουλευα στην πυροσβεστική.

Πρ: Ο φίλος σας γιατί είχε μαχαίρι;

Κατ: Αυτό δεν το ξέρω.

Πρ: Είναι περίεργο αυτό..

Κατ: Δεν είμαστε πολύ φίλοι, πηγαίναμε καμία φορά βόλτα μαζί αλλά δεν τον ξέρω καλά.

Τέλος ο κατηγρούμενος υποστηρίξε πως δεν έχει «καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή».

Όλη η επικαιρότητα