Πολιτική

Προκλητική αναφορά βουλευτή της Χ.Α. στον πραξικοπηματία Γεώργιο Παπαδόπουλο – Οργισμένη αντίδραση Βούτση (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

“Είτε σας αρέσει, είτε όχι ο μόνος Πρόεδρος που εξελέγη από δημοψήφισμα από τον λαό ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος” ήταν η φράση του Ευάγγελου Καρακώστα που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής.

“Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος δεν εξελέγη με δημοκρατικές διαδικασίες στη Χούντα. Έχουν κριθεί απολύτως παράνομες όλες οι πράξεις της επταετίας για να μην αναφερθώ και στις συνθήκες εκείνου του ψευδεπίγραφου δημοψηφίσματος. Αποτελεί απύθμενο θράσος τις μέρες που τιμάμε την εξέγερση του Νοέμβρη από το βήμα της Βουλής να αποθεώνεται ο δικτάτορας Παπαδόπουλος”.

Σχολιάζοντας την παρουσία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο κ. Βούτσης μίλησε για υποχρέωση και σήμα για την ανάγκη δημοσιότητας, επιτάχυνσης και απόδοσης δικαιοσύνης.

“Ήταν ανταπόκρισή μας στη μεγάλη πλειοψηφία του ευρωκοινοβουλίου που έλεγε για τα εθνικά κράτη ότι θα πρέπει να εντείνουν τον αγώνα τους απέναντι στα φαινόμενα ρατσιστικής και φιλοφασιστικής βίας” είπε ο κ. Βούτσης χαρακτηρίζοντας τη δημοσιότητα της δίκης ως εχέγγυο για τη σωστή διεξαγωγή της στη βάση του δικαιικού μας συστήματος.

Πηγή: real.gr

Όλη η επικαιρότητα