Περίεργα

Πρόλαβε να επιστρέψει το βιβλίο με 61 χρόνια καθυστέρηση

prolave_na_epistrepsei_to_vivlio_me_61_hronia_kathysterisi.jpg
Ακούστε το άρθρο
Το πρόστιμο για την καθυστέρηση των 61 ετών έφτανε τις 4.500 λίρες, όμως ο βιβλιοθηκάριος του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ αποφάσισε να του το χαρίσει.

«Είναι εδώ ένας κύριος που θέλει να επιστρέψει ένα βιβλίο που δανείστηκε το 1953. Είναι 91 ετών!» είπαν στο βιβλιοθηκάριο οι βοηθοί του.

Ο υπέργηρος Ρον Ουέμπστερ ήταν μεταπτυχιακός φοιτητής κοινωνικών επιστημών όταν δανείστηκε το βιβλίο, το Δομή και Λειτουργία στην Πρωτόγονη Κοινωνία του καθηγητή AR Radcliffe-Brown. Φαίνεται ότι ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με το περιεχόμενο ώστε το πήρε μαζί του όταν μετακόμισε στο Λονδίνο.

Ο Ουέμπστερ εντόπισε πρόσφατα το βιβλίο σε ένα ξεσκαρτάρισμα της βιβλιοθήκης του και αποφάσισε να το επιστρέψει με την πρώτη ευκαιρία.

«Φυσικά δεν μπορώ να επικροτήσω την καθυστερημένη επιστροφή βιβλίων, απέσυρα όμως το πρόστιμο των 4.510 λιρών με τον όρο ότι ο κ. Ουέμπστερ θα διάγει στο εξής παραδειγματικό βίο και θα επιστρέφει τα βιβλία εγκαίρως» είπε ο βιβλιοθηκάριος Φιλ Σάικς σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου.

Ο ευσυνείδητος κ. Ουέμπστερ σχολίασε από την πλευρά του ότι ανακουφίστηκε που γλίτωσε το πρόστιμο, καθώς «δεν βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση για να αρχίσει να τρέχει».

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα