Ηλεία

Προς απελευθέρωση 300 φασιανοί από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Εν αναμονή της σχετικής έγκρισης για την απελευθέρωση 300 φασιανών, βρίσκεται ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας. Ήδη έχει κατατεθεί από το Σύλλογο στο Δασαρχείο Αμαλιάδας η σχετική μελέτη απελευθέρωσης για τη φετινή σεζόν, όπως προβλέπεται από τη Νομοθεσία.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος είχε υποβάλει σχετικό αίτημα στην Γ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου από το περασμένο φθινόπωρο, οι επιστημονικοί συνεργάτες της Ομοσπονδίας συνέταξαν τη σχετική μελέτη και εν συνεχεία αυτή υποβλήθηκε στο Δασαρχείο.

«Προ ημερών καταθέσαμε τη σχετική μελέτη και τώρα είμαστε σε αναμονή για την έγκρισή της, προκειμένου να προχωρήσουμε στην απελευθέρωση 300 φασιανών σε διάφορες περιοχής ευθύνης μας. Ήδη στο εκτροφείο του Συλλόγου μας φιλοξενούμε φασιανούς που τους έχουμε προμηθευτεί από το εκτροφείο της Ομοσπονδίας» ανέφερε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου κ. Κώστας Μουσάς.

Οι λαγοί

Μετά τους φασιανούς βέβαια σειρά έχουν οι λαγοί, καθώς γίνεται προσπάθεια για επαναλειτουργία του λαγοτροφείου. Συγκεκριμένα ο κ. Μουσάς δήλωσε:

« Είναι γνωστό και για τους λόγους που έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν και όπως εξηγήσαμε και στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συλλόγου μας, πως είχε ανασταλεί η λειτουργία του λαγοτροφείου.  Από φέτος θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να λειτουργήσει ξανά και φυσικά να ξεκινήσουμε πάλι και τις απελευθερώσεις λαγών, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, προκειμένου να ενισχυθούν οι πληθυσμοί σε διάφορες περιοχές ευθύνης μας».

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης στο λαγοτροφείο, προκειμένου να είναι έτοιμο να δεχτεί τα νέα ζευγάρια λαγών, τα οποία θα αποτελέσουν τους νέους γεννήτορες.

Τόσο ο πρόεδρος όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, ευελπιστούν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι σε θέση να απελευθερώσουν και πάλι λαγούς, όπως γινόταν μέχρι και πριν από δύο χρόνια.

Όλη η επικαιρότητα