Πολιτική

Προσχωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ οι 6 βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης

Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές είναι οι πολιτικές εξελίξεις, με τους έξι ανεξάρτητους βουλευτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση να δηλώνουν ότι από εδώ και πέρα επιθυμούν η ψήφος τους να προσμετράται στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα νομοσχέδια που ψηφίζονται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία.

Πρόκειται για τους Ελενα Κουντουρά, Β. Κόκκαλη, Αικατερίνη Παπακώστα, Αθ. Παπαχριστόπουλο και Σπ. Δανέλλη και Κ. Ζουράρι.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 νωρίτερα τη Δευτέρα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πλειοψηφία των 151 θα αποτυπωθεί στη Βουλή και τόνισε ότι θα μελετηθεί και το σενάριο προσχώρησης αν χρειαστεί των 6: «Οι ψηφοφορίες στη Βουλή θα έπρεπε να είναι έτσι και αλλιώς ονομαστικές. Έτσι αποτυπώνονται οι πλειοψηφίες και οι μειοψηφίες. Το ζήτημα της πλειοψηφίας μπορεί να λυθεί και με έναν άλλο τρόπο, θα δούμε με ποιον.

Θα μπορούσε να είναι η προσχώρηση βουλευτών στην κυβέρνηση. Των έξι βουλευτών. Είναι ένα σενάριο που θα εξεταστεί. Μπορεί να γίνει η προσχώρησή τους ως συνεργαζόμενων βουλευτών».

Πηγή: newsbeast

Όλη η επικαιρότητα