Αρθρογραφία

Πρόσεξε τα τσιγγανάκια

athigganoi.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πρόσεξε στα φανάρια, είναι τα τσιγγανάκια και ζητιανεύουν, μην πατήσεις κανένα και βρεις τον μπελά σου και όταν φτάσουμε στο SUPER MARKET πάλι να προσέξεις και να κλειδώσεις το αυτοκίνητο, γιατί μπορεί να σε κλέψουν τα τσιγγανάκια, έχουμε βρει τον μπελά μας με δαύτα και δεν υπάρχει κανένας να τα μαζέψει.

Ήταν η προειδοποίηση προς τον Αμερικανοέλληνα φίλος μας που αποφάσισε να πάει για ψώνια στην πόλη, από τον αυτόχθονα γείτονά του και εν προκειμένω συνοδηγό και κατατοπιστή περί της κυκλοφορίας και ασφάλειας, αλλά και των κινδύνων που μπορούσε να αντιμετωπίσει ο φίλος μας από τα τσιγγανάκια.

Ανακαλύφθηκαν επί τέλους οι εχθροί της πόλης  και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για εμάς τους υπόλοιπους κατοίκους, ή επισκέπτες της, μην πέσουμε θύματα των ξυπόλιτων παιδιών με το προσωνύμιο τσιγγανάκια, που προσπαθούν να βγάλουν το χατζηλίκι τους, ή πιθανόν και το  συτιρέσιο της οικογένειας στα φανάρια ή στις εισόδους των πολυκαταστημάτων.

Αυτή είναι η άποψη  ημών των μπαλαμών για την κατάσταση  που επικρατεί σε ένα τμήμα της, κατά τα άλλα, καθώς πρέπει κοινωνίας μας, η οποία έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια της πρόνοιας προς τις ασθενείς ομάδες του πληθυσμού και τώρα παραμένει απλός παρακολουθητής, με μόνη την υποχρέωση προειδοποίησης, για την κακή μόστρα της πόλης στα φανάρια και στις εισόδους των πολυκαταστημάτων.

Πολύ πιθανόν, αν τα παιδιά αυτά δεν ήταν ξυπόλιτα, ή ντυμένα με κουρελιασμένα ρούχα, αν δεν ήταν πεινασμένα και κρυωμένα, αν δεν ήταν και κάπως μελαψά, μπορεί να υπήρχε κάποιος χώρος, έστω αναγκαστικής φιλοξενίας, όπου θα ζεσταίνονταν , θα διάβαζαν, θα έπαιζαν σαν παιδιά μπαλαμών.

Κατόπιν μπορεί να εντάσσονταν στην δική μας  κοινωνία, των λευκών και κανονικών πολιτών και μπορεί να μην οδηγούνταν τα κρύα ή τα θερμά βράδια ανάλογα με την εποχή στα παραπήγματα, στα χωράφια και στα οικόπεδα, στις παρυφές της πόλης, έτσι που να μην καταστρέφεται η καθώς πρέπει μόστρα της.

Οι φράσεις του αυτόχθονα πολίτη προς τον Αμερικανοέλληνα φίλο μας είναι χαρακτηριστικές της άποψης και της επικρατούσας κουλτούρας, γύρω από το γνωστό, αλλά τόσο απόμακρο και μη προσφερόμενο για ενασχόληση από κανέναν με σκοπό την λύση του, πρόβλημα της κοινωνίας των δύο ταχυτήτων, που στον νομό μας είναι τόσο ευδιάκριτο και χαρακτηριστικό.

Για το τμήμα της κοινωνίας των τσιγγάνων, αλλά με τις μικρές και αργές ταχύτητες, που εμείς οι μη τσιγγάνοι και τόσο ρατσιστές, ουσιαστικά το έχουμε δημιουργήσει με τις πράξεις και τις παραλήψεις μας, συνιστάται μόνο προσοχή μην συγχρωτιστούμε μαζί τους και αλλοιωθεί ο καθωπρεπισμός και η δήθεν αξιοπρέπειά μας και αυτή την άποψη εκφράζει άριστα προς τον Αμερικανοέλληνα, ο αυτόχθονας συνοδηγός του κατά την επίσκεψη στην πόλη μας.

Όλη η επικαιρότητα