Ηλεία Πολιτική

Προσκεκλημένος στην Κίνα ο Μάκης Μπαλαούρας

Ακούστε το άρθρο

Για την Κίνα αναχώρησε ο Βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας, προσκεκλημένος, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής των κινεζικών αρχών και των διοργανωτών της παγκόσμιας Έκθεσης Υψηλής Τεχνολογίας (CHINA HI-TEC FAIR 2018) στην πόλη Σενζέν (Shenzhen).

Η «Διεθνής Έκθεση Υψηλών Τεχνολογιών & Πληροφορικής» είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη επιστημονική και τεχνολογική έκθεση στην Κίνα και μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως. Ενσωματώνει συναλλαγές επιτευγμάτων, έκθεση προϊόντων, φόρουμ υψηλού επιπέδου, εμπορική έλξη έργων, συνεργασία και ανταλλαγή και επικεντρώνεται στις προηγμένες τεχνολογίες και προϊόντα σε τομείς, όπως η εξοικονόμηση ενέργειας, η προστασία του περιβάλλοντος, η νέα γενιά τεχνολογιών της πληροφορίας, η βιολογία, η κατασκευή εξοπλισμού υψηλών προδιαγραφών, νέων ενεργειών, νέων υλικών και νέων ενεργειακών οχημάτων.

Εφέτος υπολογίζεται να παρευρεθούν 540.000 επισκέπτες, ενώ οι εκθέτες θα ξεπεράσουν τους 500.

Η Σενζέν, 4η σε πληθυσμό πόλη της Κίνας, με 10.358.381 κατοίκους, θεωρείται μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στον κόσμο. Πριν από τριάντα χρόνια ήταν απλά ένα μικρό ψαροχώρι. Χτίστηκε ως μελλοντικός ανταγωνιστής του διπλανού της Χονγκ Κονγκ, που έως το 1997 ανήκε στη Βρετανική Κοινοπολιτεία, οπότε η κυριαρχία μεταβιβάστηκε στην Κίνα.

Η Σενζέν έχει καταστεί το οικονομικό κέντρο της νότιας Κίνας και ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια παγκοσμίως. Έχει χρηματιστήριο, ενώ είναι έδρα πολλών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

Στις επίσημες συναντήσεις του με κινέζους αξιωματούχους ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών θα αναφερθεί στην εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας–Κίνας, στην άρση των εμπορικών εμποδίων από τις κινεζικές αρχές και στην αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς την Κίνα. Παράλληλα, θα συζητήσει τις δυνατότητες συνεργειών με την ιδιαίτερη εκλογική του περιφέρεια, την Ηλεία, τόπος που συνδέει τους δύο από τους αρχαιότερους πολιτισμούς του κόσμου.

Όλη η επικαιρότητα