Ηλεία

Πρόσκληση από Καστρινό σε επιτυχόντες στα ΑΕΙ-ΤΕΙ: «Επιστρέψτε στην χώρα σας»

Ακούστε το άρθρο

«Να επιστρέψετε στον τόπο σας μόλις πάρετε τα πτυχία σας» ήταν το μήνυμα-ευχή των ομιλητών προς τους 14 μαθητές από το Τραγανό που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και σήμερα διανύουν το μεγάλο ταξίδι της γνώσης.

Στο Τραγανό, ο δήμος Πηνειού πραγματοποίησε όπως κάθε χρόνο εκδήλωση προς τιμήν των μαθητών της περιοχής που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Δεκατέσσερεις μαθητές με τους γονείς τους έδωσαν το παρών στην συγκινητική εκδήλωση. Η πολιτική μηχανικός κ. Μαριάννα Σχοινά που άνοιξε την εκδήλωση αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί φοιτητές και καλωσόρισε στην ακαδημαϊκή  κοινότητα τους επιτυχόντες.

Κάλεσμα από Καστρινό

Ο δήμαρχος κ. Αλέξης Καστρινός, αφού ευχήθηκε σε φοιτητές, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, τόνισε ότι είναι τιμή για το Τραγανό να έχει τόσους επιτυχόντες στα Πανεπιστήμια της χώρας και κάλεσε τους αυριανούς επιστήμονες μόλις ολοκληρώσουν τις σπουδές τους να επιστρέψουν στον τόπο τους που τους έχει ανάγκη. Την ίδια πρόσκληση-ευχή απηύθυνε και αναπληρωτής δημάρχου κ. Βασίλης Κασσιανός. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σάκης Γεωργόπουλος ο οποίος αφού ευχήθηκε σε γονείς, φοιτητές και καθηγητές αναφέρθηκε στις δυσκολίες που πέρασαν οι μαθητές για να φθάσουν μέχρι εδώ και χαρακτήρισε «καταπιεστικό το σύστημα εισαγωγής άδικο και καταπιεστικό για την προσωπικότητα των μαθητών».

Οι παρόντες

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν: ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος, ο ιεροκήρυκας αρχιμανδρίτης Φιλάρετος Σπανόπουλος, κληρικοί της περιοχής, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αμαλιάδας κ. Θανάσης Θεοδόσης,  ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, ο αναπληρωτής δημάρχου Βασίλης Κασσιανός, ο αντιδήμαρχος Σάκης Γεωργόπουλος, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αναστασόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βάντα Κοντούλη, Σπύρος Βασιλείου, Νίκος Μαφρέδας, Παναγιώτης Κυριαζής, Αντώνης Αποστολόπουλος, Άγγελος Μπράτης, ο πρόεδρος της ΤΚ Βαρθολομιού Λεων. Μαρίνος, ο πρόεδρος της ΤΚ Τραγανού Νίκος Τσάκωνας,  ο καθηγητής νευροχειρουργικής κ. Μαραζιώτης, ο καθηγητής κοινωνιολογίας Ιωάννης Παπαναστασόπουλος, η καθηγήτρια Μάγδα Ψαρρού, οι γονείς των μαθητών , φυσικά οι καθηγητές τους κ.α.

Και στα Λεχαινά

Χθες πραγματοποιήθηκε παρόμοια εκδήλωση στη Γαστούνη  στο Κουρβισιάνειο για τους 35 χθεσινούς μαθητές και σημερινούς φοιτητές της περιοχής. Κύριος ομιλητής η δικηγόρος κ. Κωνσταντίνα Θεοδόση κόρη του προέδρου του ΔΣΑ κ. Θεοδόση, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη εκδήλωση στο Βαρθολομιό για τους 15 μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με κύριο ομιλητή τον δικηγόρο κ. Τσούνη Πέτρο.Παρόμοια εκδήλωση πραγματοποίησε χθες ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης στην Ανδραβίδα ενώ σήμερα το απόγευμα στα Λεχαινά πραγματοποιείται εκδήλωση στο Άστρον.

Όλη η επικαιρότητα