Ηλεία

Προσοχή στους «μαϊμού» τεχνικούς – Τα στοιχεία που οφείλουν να προσέξουν, επισημαίνει ο διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Τα στοιχεία που οφείλουν να προσέξουν, επισημαίνει ο Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Πύργου Β. Σταματόπουλος

Λεία 110.000 ευρώ απέσπασε από ηλικιωμένη γυναίκα ένας άνδρας που υποδύθηκε τον τεχνικό της ΔΕΔΔΗΕ. Αντίστοιχο περιστατικό – το οποίο όμως δε έχει καταγγελθεί στις αρμόδιες αρχές – σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες και στον Πύργο, χωρίς ωστόσο ο επιτήδειος να καταφέρει να ολοκληρώσει το «έργο» του, καθώς στο σπίτι της ηλικιωμένης εμφανίστηκε συγγενικό της πρόσωπο.

Τα δυο αυτά περιστατικά, θα πρέπει να αφυπνίσουν τους πολίτες, οι οποίοι οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, σε ποιους ανοίγουν τις πόρτες των σπιτιών τους.

Η βλάβη στην εγκατάσταση και η αλλαγή παρόχου με αίτηση – συνήθως – από τα παιδιά τους, είναι δυο από τις βασικές δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι απατεώνες, ζητώντας από τους ηλικιωμένους να ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού τους.

Μέχρι το μετρητή

   Ερωτηθείς από την εφημ. «Πατρίς», ο διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ Περιοχής Πύργου, Βασίλης Σταματόπουλος, εξήγησε πως, ούτε οι τεχνικοί της ΔΕΔΔΗΕ ούτε οι εξωτερικοί συνεργάτες (σ.σ εργολάβοι) έχουν δικαίωμα εισόδου εντός των οικιών των καταναλωτών. «Οι υπάλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ αλλά και οι εξωτερικοί συνεργάτες, έχουν πρόσβαση μόνο μέχρι τον μετρητή και όχι μέσα στα σπίτια. Δεν έχει κανένας τεχνικός δικαιοδοσία μέσα στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση κάθε σπιτιού», εξηγεί ο κ.Σταματόπουλος, σημειώνοντας επίσης, ένας τεχνικός της ΔΕΔΔΗΕ ή συνεργαζόμενος, θα χτυπήσει μια πόρτα σπιτιού για βλάβη, μόνο εφόσον ο καταναλωτής έχει κάνει αναγγελία βλάβης στα τηλεφωνά κέντρα της υπηρεσίας. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να φτάσει μόνο μέχρι το «ρολόι». Άλλωστε, όπως συμπλήρωσε ο κ.Σταματόπουλος, το 99,9% των καταναλωτών έχουν μετρητές εκτός σπιτιού. Εντός σπιτιού μπορεί να υπάρχει μόνο σε παλιά εγκατάσταση, σε σπίτια του ’60.

«Αν οι πολίτες είναι λίγο παρατηρητικοί, δεν θα πέσουν θύμα απάτης. Και ευτυχώς τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε τέτοιες καταγγελίες», λέει ο Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Πύργου, Βασίλης Σταματόπουλος

Στολή και ταυτότητα

Παράλληλα, οι πολίτες, θα πρέπει να είναι παρατηρητικοί, καθώς όλοι οι τεχνικοί της ΔΕΔΔΗΕ φορούν συγκεκριμένη φόρμα εργασίας, στο τσεπάκι της οποίας υπάρχει το σήμα της ΔΕΔΔΗΕ και επιπλέον, μετακινούνται με συγκεκριμένου τύπου οχήματα τα οποία πάντα φέρουν τα διακριτικά της υπηρεσίας.

Αντίστοιχα, όπως εξήγησε ο κ.Σταματόπουλος, οι εξωτερικοί συνεργάτες, μολονότι δεν φορούν συγκεκριμένη φόρμα, ωστόσο οφείλουν να έχουν σε εμφανές σημείο, την ειδική ταυτότητα συνεργάτη (σ.σ εικόνα 2) με φωτογραφία του κατόχου, τα πλήρη στοιχεία του ιδίου και του εργοδότη του, καθώς και την υπογραφή του Διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ της περιοχής του.

Όλη η επικαιρότητα