Μεσσηνία

Προσωρινό λουκέτο από τον Δήμο Καλαμάτας: Καταστήματα χωρίς πυρασφάλεια στην Παραλία

Ακούστε το άρθρο

Αποφάσεις για την προσωρινή διακοπή λειτουργίας 8 επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (7 στη Ναυαρίνου και μίας στην Παραλία Βέργας) και για την οριστική διακοπή μίας ακόμα (στη Ναυαρίνου), γιατί δεν είχαν πιστοποιητικό πυρασφάλειας, έλαβε χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας.

Η προσωρινή διακοπή λειτουργίας αποφασίστηκε μέχρι την έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας, καθώς οι επιχειρήσεις αυτές έχουν ξεκινήσει ενέργειες για να πάρουν το πιστοποιητικό από την Πυροσβεστική. Η οριστική αποφασίστηκε, γιατί η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για να πάρει το πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

Οπως επεσήμανε στην Επιτροπή, ο προϊστάμενος της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου Θανάσης Φειδάς, οι 4 απ’ αυτές τις επιχειρήσεις κατέθεσαν μόλις χθες -μέρα συνεδρίασης της Επιτροπής- αιτήσεις στην Πυροσβεστική για την έκδοση του πιστοποιητικού.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η διακοπή εκτελείται με απόφαση δημάρχου και αν δοθεί το πιστοποιητικό πυρασφάλειας, σταματάει κάθε διαδικασία και το κατάστημα λειτουργεί νόμιμα.

Από τις χθεσινές αποφάσεις μέχρι την εφαρμογή τους από το δήμαρχο υπάρχει ένα περιθώριο 10 ημερών στις επιχειρήσεις να επισπεύσουν τις ενέργειές τους και να αποτρέψουν το προσωρινό ή το οριστικό κλείσιμο των καταστημάτων τους.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής – αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης μίλησε για “ωρολογιακή βόμβα στα χέρια όλων μας” και αναφέρθηκε στο δυστύχημα με τις 3 νεκρές γυναίκες σε ταβέρνα στην Παραλία. Παρατήρησε πως “σύμφωνα με έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας 9 καταστήματα δεν έχουν πιστοποιητικό πυρασφάλειας, λειτουργούν πολλά χρόνια χωρίς πιστοποιητικό, υπάρχει τεράστιο θέμα”.

Διαβεβαίωσε τους παριστάμενους καταστηματάρχες ότι θα υπάρξει “μια μικρή ανοχή και μετά θα επιβάλουμε αυτό που ορίζει ο νόμος. Θα πάρουμε τις αποφάσεις με βάση το νόμο και με συλλογιστική να σας βοηθήσουμε”.

* Οσον αφορά το θέμα ανάκλησης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Παραλία, η Επιτροπή ανέβαλε τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης, όπως ζήτησε ο καταστηματάρχης, γιατί ο δικηγόρος του βρισκόταν σε δίκη στο δικαστήριο.

Πηγή: Εφ.«Ελευθερία» Μεσσηνίας

Όλη η επικαιρότητα