Εκλογές Ηλεία Πολιτική

«Πρωταγωνίστρια στην ανάπτυξη» – Το μήνυμα που έστειλε από τον Πύργο η Όλγα Κεφαλογιάννη για την Ηλεία και την Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο

Το όραμα της Νέας Δημοκρατίας για την αναπτυξιακή πορεία της Ηλείας περιέγραψε προχθές το βράδυ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Ηλείας και της ΔΗΜΤΟ Πύργου, στην «Κίρκη» στον Άγιο Γεώργιο Πύργου, η βουλευτής Α’  Αθηνών και τομεάρχης Πολιτισμού & Αθλητισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Όπως τόνισε, ο συνδυασμός πολιτισμού, τουρισμού, περιβάλλοντος και πρωτογενούς παραγωγής θα θωρακίσει την τοπική ανάπτυξη, φέρνοντας καλύτερες μέρες στον τόπο.

«Η Ηλεία θα πρωταγωνιστήσει αναπτυξιακά με την κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη. Η Ηλεία έχει πολιτιστικό πλούτο και αναπτυξιακά όπλα για να κερδίσει το στοίχημα της επόμενης μέρας», είπε η κα Κεφαλογιάννη και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το «βάλτωμα» δρομολογημένων έργων, με κορυφαίο το Πάτρα-Πύργος.

«Είναι γνωστή η ολιγωρία και η κοροϊδία της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα και την ολοκλήρωσή του. Ένας άξονας που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί, αλλά με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και τις κατατμήσεις που έγιναν για προφανείς λόγους, η παράδοσή του θα γίνει με τεράστια χρονοκαθυστέρηση και άγνωστο πότε», ανέφερε η βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας.

Κατάμεστη η «Κίρκη» στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Ηλείας και της ΔΗΜΤΟ Πύργου προχθές το βράδυ

Κριτική για Πρέσπες και οικονομία

Η κα Κεφαλογιάννη ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την αγαστή συνεργασία τους συντελεστές της εκδήλωσης, και στη συνέχεια άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που εφαρμόζει, με έμφαση στη Συμφωνία των Πρεσπών και την οικονομία.

Χαρακτηρίζοντας τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ «θλιβερό συνονθύλευμα» και «αμοραλιστική κυβέρνηση με τυχοδιωκτικές πολιτικές», η κα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι διέλυσαν συνειδητά τη μεσαία τάξη και υποθήκευσαν την περιουσία της χώρας.

«Δεν έχουν κανένα σχέδιο για ανάπτυξη και διέλυσαν συνειδητά τη μεσαία τάξη. Το τρίπτυχό τους είναι φόροι, φτώχεια και επιδόματα. Σπατάλησαν τις θυσίες του λαού στα χρόνια της κρίσης και τα ισοπέδωσαν όλα», είπε και αναφέρθηκε σε σειρά υποσχέσεων που δεν υλοποιήθηκαν (μνημόνιο, ΕΝΦΙΑ, συντάξεις, κλπ).

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών στηλίτευσε τη στάση του πρ. υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, λέγοντας ότι αντάλλαξε τη στήριξή του στην κυβέρνηση για λίγους μήνες στην καρέκλα, και χαρακτήρισε εθνικά επιζήμια τη συμφωνία.

«Είναι βαριά εθνική ήττα. Η ΝΔ θα χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα για να λιγοστέψει τα επιζήμια αποτελέσματά της. ΟΙ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έπαιξαν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος της πατρίδας αλλά απέτυχαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, η οποία παρά τις πιέσεις είπε ένα γενναίο και καθαρό ΟΧΙ», τόνισε η κα Κεφαλογιάννη.

Επίθεση Φαρμάκη σε Κατσιφάρα

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτ. Φαρμάκης, ο οποίος άσκησε κριτική στον νυν περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα και απηύθυνε κάλεσμα νίκης.

«Η παράταξή μας είναι έτοιμη για τις μάχες που έρχονται για το αύριο του τόπου μας. Η ενότητα θα μας δώσει τις μεγάλες νίκες, όσο κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι δεν είναι εφικτό. Το κλίμα έχει αλλάξει, οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο την κοροϊδία. Κάποιοι εργαλειοποίησαν την ελπίδα για να αναρριχηθούν στην εξουσία. Εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς, ενωμένοι θα κάνουμε αυτό που πρέπει για το θετικό αποτέλεσμα», είπε.

Μήνυμα νίκης στη Δυτική Ελλάδα έστειλε ο υποψ. Περ/ρχης Νεκτ. Φαρμάκης

«Πυρ ομαδόν» από Τζαβάρα και Γαβρά

Ο βουλευτής Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας, επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς στην κυβέρνηση, αποκαλώντας «αιώνια ντροπή» τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ από τα βέλη του δεν ξέφυγε ο Απόστολος Κατσιφάρας, για τον οποίο είπε ότι «ζημίωσε και ταλαιπώρησε την Ηλεία, και ζήτησε από όλους να στηρίξουν τον Νεκτ. Φαρμάκη στη μάχη της περιφέρειας.

Επίθεση στην κυβέρνηση από τον βουλ. Ηλείας, Κ. Τζαβάρα

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας, Χρ. Γαβράς, καλωσόρισε την κα Κεφαλογιάννη και τόνισε ότι με παλιά και νέα στελέχη η παράταξη εργάζεται για να αλλάξει η κυβέρνηση και να έρθουν καλύτερες μέρες στην Ελλάδα.

«Είμαστε σε πρωτόγνωρο αδιέξοδο εξαιτίας μιας κυβέρνησης επιζήμιας, που δεν μπορεί να διαχειριστεί προβλήματα οικονομιας. Η ΝΔ είναι η αξιόπιστη εναλλακτική λύση για μια Ελλάδα ισχυρή, προοδευτική και φιλελεύθερη, ισότιμη με τις ευρωπαϊκές χώρες»

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Πύργου, Γ. Καρβουνιάρης, ο οποίος έστειλε μήνυμα ενότητας και συνεργασία για κοινό αγώνα που θα φέρει καλύτερες μέρες στην Ηλεία και στην Ελλάδα.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο τομεάρχης Ηλείας, Γ. Κακούρης, εξέφρασε τη χαρά του για την επιτυχία της εκδήλωσης και ζήτησε τη συστράτευση όλων για ένα καλύτερο μέλλον με αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Την εκδήλωση συντόνισε η αναπλ. γραμματέας της ΝΟΔΕ Ηλείας, Αριστέα Παπαδοπούλου.

«Πηγαδάκι» με την τ.Υπουργό είχε ο διευθυντής της Multi Λευτέρης Βαρουξής

Όλη η επικαιρότητα