Μπάσκετ

Η πρόταση της Euroleague στη FIBA για τις Εθνικές

Ακούστε το άρθρο

H Euroleague, στην προσπάθειά της να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την FIBA με τις ημερομηνίες των προκριματικών αγώνων του Παγκόσμιου Κύπελλου του 2019, παρουσίασε την Πέμπτη την πρότασή της για ένα νέο καλεντάρι, έτσι ώστε οι εθνικές ομάδες να έχουν όλους τους παίκτες στην διάθεσή τους. Η Euroleague είχε προτείνει κάτι ανάλογο τον Απρίλιο του 2012 αλλά χωρίς ανταπόκριση από την FIBA. Η πρόταση της Euroleague είναι βασισμένη πάνω σε 5 άξονες.

Συγκεκριμένα:

1. Στο να έχουν οι εθνικές ομάδες τους καλύτερους παίκτες στην διάθεση τους.

2. Στην ανάγκη των εθνικών ομάδων να παίζουν τους προκριματικούς αγώνες στην έδρα τους.

3. Το καλεντάρι των εθνικών ομάδων να διαρκεί 4 εβδομάδες κάθε σεζόν, με την προσθήκη ακόμα δύο εβδομάδων για την προετοιμασία τους.

4. Το καλεντάρι των συλλόγων να διαρκεί 38 εβδομάδες κάθε σεζόν.

5. Να έχουν οι αθλητές τουλάχιστον 4 εβδομάδες ξεκούραση κάθε χρόνο.

Η Euroleague προτείνει η προετοιμασία των εθνικών ομάδων να γίνεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Ιουνίου και τα προκριματικά για τις διεθνείς διοργανώσεις να λαμβάνουν χώρα όλο τον Ιούλιο.

Στην συνέχεια οι παίκτες να έχουν όλο τον Αύγουστο κενό για να ξεκουραστούν και τον Σεπτέμβριο να ξεκινάνε οι προετοιμασίες των ομάδων εν όψει της νέας σεζόν, που θα ξεκινάει τον Οκτώβριο και θα διαρκεί έως τις αρχές του Ιουνίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα