Αχαϊα

Οι πρώτοι ασθενείς στο ανακαινισμένο πολυώροφο κτίριο του Νοσοκομείου “Αγ. Ανδρέας” (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Μετά από 8 χρόνια -8 μήνες και 28 ημέρες επανήλθαν οι ασθενείς στο 7όροφο κτίριο του Νοσοκομείου “ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ”, στο κτίριο που την 12η του Ιούνη του 2008 εκκενώθηκε λόγω των σοβαρών ζημιών που υπέστη από τον σεισμό της 8ης του Ιούνη του 2008 που είχε πλήξει την περιοχή μας.

Σήμερα 10 Μαρτίου, παρά τα αργά βήματα και τα αλληλοαναιρούμενα χρονοδιαγράμματα, ξεκίνησε επιτέλους η μεταστέγαση στο 7όροφο κτίριο, μόνον με την Καρδιολογική κλινική και μάλιστα με πρώτους τους Ασθενείς της Μονάδας Εμφραγμάτων, απ΄ όπου και οι σχετικές συνημμένες φωτογραφίες.

wp_001077.jpg

wp_001079.jpg

Όπως τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων “Ιπποκράτης”:

“Γι΄ αυτήν την εξέλιξη, που θέλουμε και επιδιώκουμε να ολοκληρωθεί ΑΜΕΣΑ, οφείλουμε να πούμε ότι νοιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι-ικανοποιημένοι και συνάμα υπερήφανοι αλλά και δικαιωμένοι, γιατί ένα έργο που ίσως ήμασταν οι μοναδικοί που πιστέψαμε ότι μπορούσε να γίνει και να ξαναλειτουργήσει, έγινε και επιτέλους ξεκίνησε την λειτουργία του.

Μετά τον μεγάλο αγώνα που δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια, άλλοτε μόνοι μας και άλλοτε με τους φορείς της πόλη μας και με την βοήθεια πολλών άλλων, όπως θα γνωστοποιήσουμε και σε σχετική ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ που προετοιμαζόμαστε να παραχωρήσουμε, Θέλουμε να πιστεύουμε και βεβαίως περιμένουμε η πολιτεία να κάνει το χρέος της:

Να κάνει ΑΜΕΣΑ την πλήρη μεταστέγαση και επαναλειτουργία του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.
Να το στελεχώσει με επαρκές Προσωπικό και Ιατρούς.
Να του εξασφαλίσει επαρκείς πιστώσεις
Και βεβαίως νέο Οργανισμό και περαιτέρω κτιριακές υποδομές

έτσι ώστε το Γενικό Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, που κρατήσαμε ζωντανό όλα αυτά τα χρόνια, να είναι  πραγματικά ο ένας εκ των δύο πυλώνων της Υγείας στη περιοχή μας και να καλύπτει έτσι όλες τις ανάγκες της περιοχής μας.

Δοθείσης της ευκαιρίας δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι όπως ήμασταν παρόντες:

Τόσο τότε με τον σεισμό αντιδρώντας στους τότε σχεδιασμούς,
Όσο και στα χρόνια της σεισμόπληκτης κατάστασής μας.
Αλλά και τώρα με την ολοκλήρωση και την μεταστέγαση μας

έτσι θα είμαστε και στη συνέχεια, για την επίτευξη των προαναφερόμενων στόχων μας, που τους θεωρούμε απαραίτητους για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών της περιοχής μας και όχι μόνον”.

tempo24.gr

Όλη η επικαιρότητα