Ηλεία

Πρώτη επαφή με τον κόσμο της μουσικής – Επισκέψεις μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού

Ακούστε το άρθρο

Μαθητές τουλάχιστον δέκα δημοτικών σχολείων θα επισκεφθούν αυτή την εβδομάδα το Μουσικό Σχολείο της Ηλείας που εδρεύει στο Βαρθολομιό και θα έρθουν σε επαφή με την μουσική και πολλά μουσικά όργανα.

Η δράση αυτή που γίνεται στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, είναι μια ιδέα της διευθύντριας του Μουσικού Σχολείου κ. Μαρίας Μπίρμπα ιδέα που στηρίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και Διδασκόντων  και έχει αγκαλιάσει η Διεύθυνση πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Βιωματική δράση»

Η Μαρία Μπίρμπα, η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου που είχε και την ιδέα, δήλωσε: «Η όλη αυτή δράση είναι σε επικοινωνία και με την άδεια φυσικά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία μας εμπιστεύτηκε και αγκάλιασε αυτή μας τη δράση αμέσως και την ευχαριστούμε πολύ. Επίσης να πω ότι τη διοργάνωση της δράσης ανέλαβε η Χρυσάνθη Ιωαννίδου ,καθηγήτρια πιάνου του σχολείου μας και ο Γιώργος Σταματίου ο υποδιευθυντής και καθηγητής κιθάρας. Με την δράση αυτή δεν θα διαταραχθεί η ροή του Σχολείου μας και η δράση αυτή γίνεται κατά την διάρκεια της θεματικής εβδομάδας. Θα μας επισκεφθούν περίπου 10 δημοτικά σχολεία αλλά δεν πρόκειται για μια απλή  επίσκεψη αλλά είναι βιωματική όλη αυτή η δράση, αφού τα παιδάκια του δημοτικού θα παίξουν με τα μουσικά όργανα, θα τραγουδήσουν μαζί με τα δικά μας τα παιδιά και θα είναι μια ωραία εμπειρία»

«Προς όφελος των μαθητών»

Ο υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Γιώργος Σταματίου δήλωσε: «Είναι μια πρωτοβουλία καινούργια του Μουσικού Σχολείου όπου πλέον φέρνουμε εμείς τους μαθητές των δημοτικών  εδώ στα πλαίσια μιας διδακτικής επίσκεψης , να δουν από κοντά τα όργανα, να τα χρησιμοποιήσουν να παίξουν και να δούνε τον χώρο του σχολείου μας. Τα παιδιά ξεναγούνται στους χώρους του σχολείου και σε κάθε αίθουσα βλέπουν και ακούνε και από ένα διαφορετικό όργανο. Πιάνο, βιολί, κρουστά, πνευστά, έγχορδα. Πιστεύουμε ότι αυτές οι επισκέψεις είναι προς όφελος των μικρών μαθητών γιατί τους δίνεται μια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με πολλά μουσικά όργανα, περίπου 20 και να δουν από τα μεγάλα παιδιά πως δουλεύουν  και παράγουν μουσική. Στο τέλος της επίσκεψης τα παιδιά των δημοτικών θα τραγουδήσουν με τα παιδιά του Μουσικού, ενώ θα ακούσουν και την Φιλαρμονική του Σχολείου»

«Αποκομμένα»

Ο π. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος εκπαιδευτικός και πρώην διευθυντής δήλωσε: «Είναι μια όμορφη ιδέα της διευθύντριας του Μουσικού Σχολείου που συνδιοργανώνεται με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών και με την άδεια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με την οποία δημοτικά από όλο τον νομό να επισκεφθούν το Μουσικό Σχολείο της Ηλείας που εδρεύει στο Βαρθολομιό. Σήμερα έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε παιδιά από τα σχολεία Νεοχωρίου, Κάστρου και Γούμερου και με χαρά είδαμε ότι τα παιδιά ξαφνιάζονται ευχάριστα. Λυπάμαι για τον νομό μου γιατί τα παιδιά είναι αποκομμένα από την μουσική, από το βιολί, την βιόλα το βιολεντσέλο που είναι όργανα του λαού μας και του τόπου μας. Σήμερα το Μουσικό Σχολείο ανοίγει την αγκαλιά του σε όλα τα παιδιά για να δουν, να αγγίξουν  και να ακούσουν  περίπου 20 μουσικά όργανα»

«Πολύτιμο εφόδιο»

Ο  διευθυντής του δημοτικού σχολείου Γουμέρου κ. Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος δήλωσε: «Είμαστε σήμερα εδώ στα πλαίσια της δράσης που διοργάνωσε το Μουσικό Γυμνάσιο Βαρθολομιού σχετικά με την γνωριμία των μαθητών των δημοτικών σχολείων με την μουσική και τις δράσεις του Μουσικού Σχολείου. Τα παιδιά μας ήρθαν σε επαφή με τον θαυμάσιο κόσμο της μουσικής και των μουσικών οργάνων, απέκτησαν πρωτόγνωρες εμπειρίες και σίγουρα ήταν κάτι το μοναδικό, κάτι το ξεχωριστό. Συγχαίρουμε το Μουσικό Γυμνάσιο του νομού μας για την πρωτοβουλία αυτή να αναπτύξει αυτή την δράση και ελπίζουμε να υπάρχει και ανάλογη συνέχεια. Τα παιδιά είναι κατενθουσιασμένα και ίσως τα περισσότερα να μην είχαν έρθει σε επαφή με μουσικά όργανα. Η σημερινή επίσκεψη θα αποτελέσει πολύτιμο εφόδιο για την παραπέρα πορεία τους»

Όλη η επικαιρότητα