Κόσμος

Πρώτη επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία μετά την κατάρριψη του πολεμικού αεροσκάφους

2476881.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η εξομάλυνση των ρωσοτουρκικών σχέσεων θα είναι το αντικείμενο της συνάντησης των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη στο περιθώριο της 23ης Συνόδου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας (WEC) που ξεκινά από το βράδυ της Κυριακής και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Οκτωβρίου.

Ο Ρώσος Πρόεδρος φτάνει τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη και όπως έχει ανακοινώσει η ρωσική προεδρία, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Στην ατζέντα περιλαμβάνονται η οικονομική συνεργασία αλλά και η κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ. Για τα δύο τελευταία θέματα οι δύο χώρες έχουν αντίθετες θέσεις.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Τουρκία μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους πάνω από τα τουρκοσυριακά σύνορα από την τουρκική πολεμική αεροπορία (24 Νοεμβρίου 2015). Το γεγονός είχε προκαλέσει μεγάλη ένταση στις διμερείς σχέσεις. Η εξομάλυνση των σχέσεων ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό με εκατέρωθεν δηλώσεις και ανακοινώσεις.

 
 
 
 

Όλη η επικαιρότητα