Αχαϊα

Πρωτιά των μαθητών της Πάτρας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Ακούστε το άρθρο

Οι μαθητές της Α’ Τάξης του Αρσακείου Λυκείου Πατρών πήραν το 1ο Βραβείο , ανάμεσα σε 182 συμμετοχές, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, με τίτλο «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο Διαδίκτυο».

Με αφορμή την μεγάλη αυτή επιτυχία ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος  τους υποδέχτηκε στο γραφείο του και τους συνεχάρη για αυτή την τιμητική διάκριση.

17200263_10207514510010482_1006255680_o2.jpg

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς στο πρόβλημα του ψηφιακού αναλφαβητισμού των ηλικιωμένων. Για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό οι μαθητές έγραψαν ένα σενάριο και δημιούργησαν ένα βίντεο, μέσα στο χώρο του Σχολείου τους. Έμπνευση για τη δημιουργία του σεναρίου αποτέλεσε το γνωστό παραμύθι «Η Χιονάτη και οι επτά Νάνοι». Η Χιονάτη εκπροσωπεί τη Νέα Γενιά, ενώ οι Επτά Νάνοι εκπροσωπούν την Τρίτη Ηλικία. Η νεαρή Χιονάτη μυεί τους ηλικιωμένους Νάνους στον κόσμο των υπολογιστών. Κάθε Νάνος βάσει της ιδιότητάς του εκτίθεται στον ανάλογο διαδικτυακό κίνδυνο (π.χ. ο Συναχωμένος κατεβάζει ιούς στον υπολογιστή, ενώ ο Χαζούλης πέφτει θύμα παραπληροφόρησης κλπ.). Η Χιονάτη τους εκπαιδεύει στην ασφαλή πλοήγηση. Η Μάγισσα του παραμυθιού εκπροσωπεί τους Κινδύνους του Διαδικτύου.

ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος δήλωσε «Είμαι ενθουσιασμένος με την δημιουργικότητα των νεαρών μαθητών μας, και χαίρομαι ιδιαίτερα που ένα ακόμα σχολείο της ΑΧΑΙΑΣ διακρίθηκε σε πανελλήνιο διαγωνισμό. Έχω εμπιστοσύνη στην νέα γενιά που με το παράδειγμα της δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα ελπιδοφόρο αύριο».

Στη σημερινή συνάντηση παρευρέθησαν οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό Αθανασόπουλος Πελοπίδας, Αποστολοπούλου Έλλη, Βλασταράς Ανδρέας, Γαβριηλοπούλου Αικατερίνη, Γούδας Φοίβος, Δημητράκης Παναγιώτης, Θωμά Βασιλική–Παρασκευή, Κολομόνδος Βασίλειος, Μαστοράκης Κωνσταντίνος – Παναγιώτης, Ροκκάς Γεώργιος, Τσαμόπουλος Άγγελος, Φιντριλή Διονυσία υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Όλγας Σταυρουλοπούλου, καθώς και του Διευθυντή του Αρσάκειου σχολείου κ. Μανώλη Πετράκη.

Όλη η επικαιρότητα