Γεύσεις

Πρωτότυπες σάλτσες για όσους βαρέθηκαν την κόκκινη

Ακούστε το άρθρο

Βαρεθήκατε την κόκκινη σάλτσα ως συνοδεία των ζυμαρικών; Ιδού μερικές ιδιαίτερες και πεντανόστιμες εναλλακτικές για να πειραματιστείτε.

Σάλτσα αβοκάντο

Υλικά: 250 γρ. αβοκάντο, καθαρισμένα, 10 γρ. σκόρδο, λιωμένο, 50 γρ.  κρεμμύδι φρέσκο, χοντροκομμένο, 30 γρ.  χυμός λεμονιού, 30 γρ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο, 10 γρ.  βασιλικός, 6 γρ. αλάτι, πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση: Στον κάδο ενός μπλέντερ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Καθώς μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά, κρατάμε ½ της κούπας από το νερό των ζυμαρικών. Προσθέτουμε το νερό των ζυμαρικών στο μείγμα με το αβοκάντο και τα αναμειγνύουμε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Συνταγή από εδώ.

«Σάλτσα» με ελαιόλαδο και σκόρδο

Υλικά: 6 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια, 4-5 κ.σ. πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι μόλις να χρυσίσει, δεν πρέπει να μαυρίσει γιατί η γεύση του θα βγει πικρή). Προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συνταγή από εδώ.

Σάλτσα με μανιτάρια και πορτοκάλι

Υλικά: 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια, 4 1/2 κούπες νερό, 1 κύβος λαχανικών, χυμός από 2 μικρά πορτοκάλια, 3 κ.γλ. μουσταρδα, 1 φύλλο δάφνης, 1 κ.γλ. ζαχαρη, λάδι, αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση: Κόβουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε σε ένα μπολάκι. Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και αφήνουμε να ζεσταθεί. Ταυτόχρονα σε ένα ποτήρι ετοιμάζουμε τη σάλτσα ρίχνοντας λίγο λάδι, χυμό πορτοκαλιού, μουστάρδα, ζάχαρη, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε να διαλυθούν όλα τα υλικά. Βάζουμε στο τηγάνι μας τα κομμένα μανιτάρια, τον κύβο λαχανικών και περιχύνουμε με τη σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μελωσει και να πάει παντού.

Συνταγή από εδώ.

Σάλτσα από μπρόκολο και αντζούγιες

Υλικά: 230 γρ. μπρόκολο (βρασμένο), 60 γρ. βούτυρο, 50 γρ. παρμεζάνα, 20 γρ. αντζούγιες, 20 γρ. ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, 100 ml ζωμό μακαρονιών

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο. Στην συνέχεια ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου αφού πρώτα τις πιέσουμε για να απελευθερώσουν τα αρώματα τους και τις σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Αφού τις αφαιρέσουμε, δυναμώνουμε λίγο την φωτιά και ρίχνουμε το μπρόκολο. Το σοτάρουμε ελαφρώς και προσθέτουμε τις αντζούγιες. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τον ζωμό από τα μακαρόνια και την παρμεζάνα για να δέσει η σάλτσα. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βούτυρο ακόμα αν θέλουμε να δέσει ακόμα πιο πολύ η σάλτσα μας.

Συνταγή από εδώ.

Όλη η επικαιρότητα