Επιχειρήσεις

Πρωτοβουλίες Energean σε Καβάλα, Ηλεία και Ισραήλ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ακούστε το άρθρο

Η 3η Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και η Energean γνωστοποιεί μία σειρά πρωτοβουλιών στην Καβάλα, στον Πύργο και το Ισραήλ με στόχο την ενίσχυση συμπολιτών μας με κινητική αναπηρία αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό τους.

Συγκεκριμένα, η Energean διοργανώνει φιλικό αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στην Energean – KavalaBC, η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α2 BasketLeague, και Φίλους της με το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδια του Α.O. Καβάλα. O αγώνας, ο οποίος θα πλαισιωθεί από σειρά εκδηλώσεων, θα διεξαχθεί στις 19 Δεκεμβρίου στις 17.30 στο κλειστό «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην πόλη της Καβάλας, όπου και η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου από την Energean, ενώ τόσο ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου κ. Μαθιός Ρήγας όσο και άλλα στελέχη της εταιρείας θα συμμετάσχουν αγωνιζόμενοι σε αμαξίδια. Τα έσοδα που θα προκύψουν από την πώληση εισιτηρίων, την λαχειοφόρο αγορά και το Bazaar που θα διοργανωθεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα δοθούν στο Τμήμα Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδια του Α.Ο. Καβάλα. Επίσης στη διάρκεια της εκδήλωσης, μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καβάλας, του οποίου η Energean είναι σταθερός υποστηρικτής, θα πραγματοποιήσουν το δικό τους Bazaar, τα έσοδα από το οποίο θα δοθούν για την ικανοποίηση αναγκών του Εργαστηρίου.

Στην Ηλεία, περιοχή στην οποία βρίσκεται το κοίτασμα υδρογονανθράκων του Κατακόλου, το οποίο περιλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, η Energean προχωρεί σε δωρεά για κάλυψη αναγκών προς τον Σύλλογο Παραπληγικών –Κινητικά Αναπήρων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, έναν οργανισμό με τον οποίο η εταιρεία συνεργάζεται και τον οποίο υποστηρίζει σταθερά.

Τέλος, στο Ισραήλ, η Energean προχωρεί σε δωρεά υπό τη μορφή αγοράς εισιτηρίων στον Etgarim (ελληνιστί «Προκλήσεις») ο οποίος είναι Μη Κυβερνητικός Οργανισμός που είναι αφοσιωμένος στην ενίσχυση και στην κοινωνική ένταξη ατόμων με αναπηρία μέσω της άθλησης σε ανοικτούς χώρους. Ο Etgarim πραγματοποιεί την ετήσια εκδήλωσή του στις 11 Δεκεμβρίου. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την εκδήλωση θα αποτελούν συνεισφορά στην προσπάθεια του  Οργανισμού.

Με αφορμή τις δράσεις της Energean για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία, η κα. Ίλια Ρήγα, επικεφαλής του Τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, δήλωσε τα εξής:

“Με την υλοποίηση αυτών των πρωτοβουλιών, έχουμε ως στόχο να αυξήσουμε την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ και, ειδικότερα του στόχου 10 που αναφέρεται στην «Μείωση των Ανισοτήτων», καθώς και για τις δυσκολίες που οι συμπολίτες μας με κινητική αναπηρία αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.  Μέσα από το σύνθημά μας «ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΟΛΟΙ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ», θέλουμε να προωθήσουμε το μήνυμα ότι η κινητική αναπηρία δεν θα πρέπει να εμποδίζει κανέναν από το να ζει μία κανονική ζωή και επίσης να παρακινήσουμε όλους τους συμπολίτες μας στον αγώνα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού των προσώπων με κινητικά προβλήματα».

*Στην φωτό, η Energean Kavala BC, ομάδα που αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία της BasketLeague, με την ομάδα του Τμήματος Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδια του ΑΟ Καβάλα.

Όλη η επικαιρότητα