Ηλεία

Πρότυπη Προσχολική Αγωγή «Ρήγας 1970»: Γιορτάζοντας τους μικρούς τετράποδους φίλους τους

Ακούστε το άρθρο

Αφορμή για εκπαιδευτική εκδρομή και βιωματική μάθηση έγινε η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, για τους  μαθητές του Νηπιαγωγείου της Πρότυπης Προσχολικής Αγωγής «Ρήγας 1970».

Οι μικροί μαθητές με τις εκπαιδευτικούς τους, επισκέφθηκαν την Κτηνιατρική Κλινική του κ. Γαλάνη Δημήτρη και την επόμενη ημέρα το Κτηνιατρικό Κέντρο Πύργου του κ.Ζέκιου Θάνου και της κας Παντέλη Κέλλυς.

Το θέμα των ζώων και ιδιαίτερα της προστασίας και της φροντίδας τους είναι ένα θέμα το οποίο αγγίζει πολύ τις ευαίσθητες παιδικές ψυχούλες . Γι’ αυτό και οι υπεύθυνοι του σχολείου, επέλεξαν να ενισχύσουμε ακόμα πιο πολύ τα συναισθήματα των παιδιών – μαθητών τους, μεταφέροντας με το σχολικό λεωφορείο την Μισέλ (το αξιαγάπητο σκυλάκι της οικογένειας Ρήγα) στα προαναφερθέντα Κτηνιατρικά Κέντρα για να διαπιστώσουν αν είναι καλά στην υγεία της.

Στον χώρο του εξεταστηρίου, την ανέβασαν στο εξεταστικό κρεβατάκι και όλα τα παιδιά, με τη σειρά τους, άκουσαν την καρδούλα της και της έβαλαν θερμόμετρο. Μόλις ο κτηνίατρος τους ενημέρωσε  πως όλες οι ενδείξεις ήταν φυσιολογικές  «πέταξαν» από τη χαρά τους! Το ίδιο και η μικρή Μισέλ η οποία κουνούσε ασταμάτητα την ουρίτσα της ! Στη συνέχεια ο γιατρός έπρεπε να της κάνει το προγραμματισμένο εμβόλιο της όπως κάνουν και όλα τα παιδάκια. Η Μισέλ ήταν πολύ γενναία και δεν παραπονέθηκε καθόλου πράγμα που καθησύχασε τους μικρούς φίλους που περίμεναν με αγωνία της αντίδραση της.

Έπειτα, ξεναγήθηκαν και στους υπόλοιπους χώρους των Κτηνιατρικών Κέντρων. Πήγαν στο χειρουργικό όπου είδαν όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι κτηνίατροι για να θεραπεύσουν τους τετράποδους φίλους μας. Είδα νυστέρια, ενέσεις, μάσκες και σχεδόν ότι χρησιμοποιούν όλοι οι γιατροί. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε σε ένα δωμάτιο πιο ευχάριστο από τα υπόλοιπα. Ήταν το δωμάτιο όπου περιποιούνται τα ζωάκια, τους κάνουν μπάνιο, τα κουρεύουν κ.τ.λ. Στο δωμάτιο όπου φιλοξενούνται τα άρρωστα ζωάκια, δεν το επισκέφθηκαν, για την ασφάλεια των παιδιών.

Θερμές ευχαριστίες

Εκ μέρους της Διεύθυνσης του σχολείου και των εκπαιδευτικών, εκφράστηκαν θερμές ευχαριστίες προς τους ιδιοκτήτες και των δύο Κτηνιατρικών Κέντρων που τους δέχτηκαν και έδωσαν στα παιδιά τη δυνατότητα να προσεγγίσουν βιωματικά άλλο ένα θέμα που πραγματεύονται στο σχολείο. Εξέφρασαν δε, την ελπίδα, ότι με την επίσκεψη τους αυτή θα δυναμώσουν πιο πολύ την αγάπη των παιδιών για τα ζώα για να μπορούν και αυτά να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.

Δείτε φωτογραφίες:

Όλη η επικαιρότητα