Ηλεία

«Πρότυπη Προσχολική Αγωγή – Ρήγας 1970»: Μαζεύω καπάκια . . . μοιράζω χαμόγελα

Ακούστε το άρθρο

Τα παιδιά και οι γονείς του σχολείου «Πρότυπη Προσχολική Αγωγή – Ρήγας 1970»,  όντας πλήρως ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν το συνάνθρωπό μας και έχοντας βαθιά ανθρωπιστικά ιδανικά, καθημερινά καταφθάνουν στο χώρο του σχολείου με πλήθος πλαστικών καπακιών έτοιμοι να συνδράμουν στην προσπάθεια του σχολείου να χαρίσει στιγμές ανεξαρτησίας σε ανθρώπους που την έχουν στερηθεί.

Έχοντας αναπτύξει βαθιά μέσα τους το αίσθημα ευθύνης προς το συνάνθρωπο, οι υπεύθυνοι του σχολείου, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς συγκεντρώνουν αυτά τα καπάκια και τα δωρίζουν, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων. Με την κίνησή τους αυτή, προσπαθούν να είναι στο πλευρό κάθε ανθρώπου και επιδιώκουν να επιστρέψει και πάλι το χαμόγελο στα χείλη αυτών των ανθρώπων που έχουν πραγματικά ανάγκη τη βοήθειά όλων μας. Χρειάζεται όμως η συνειδητή βοήθεια όλων μας καθώς υπολογίζεται πως για την αγορά ενός συνηθισμένου αναπηρικού αμαξιδίου χρειάζεται ένας τόνος καπακιών που ισοδυναμεί περίπου με 540.000 καπάκια!!!

Στην προσπάθεια μας αυτή, στο πλαίσιο των δράσεων «Τα παιδιά νοιάζονται», στάθηκε στο πλευρό του σχολείου ο Ερυθρός Σταυρός Αμαλιάδος τον οποίο επισκέφτηκαν οι υπεύθυνοι του σχολείου με μια ομάδα παιδιών για να προσφέρουν αυτό το δώρο καρδιάς προς το συνάνθρωπο.

Ο Ερυθρός Σταυρός, είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση με εθελοντική δράση που βοηθά καθημερινά τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 1877 και έκτοτε προσφέρει σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο και προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς να θέτει φυλετικά, εθνικά ή οικονομικής κατάστασης όρια στη δράση του.

Εκ μέρους του σχολείου, εκφράστηκαν ευχαριστίες προς τον Αρχηγό του Ερυθρού Σταυρού Αμαλιάδος κ.Αλέξιο Ξυδή, για την υποδοχή και στήριξη της προσπάθειας.

Τα παιδιά του σχολείου θα συνεχίσουν να «νοιάζονται» με πολλές προγραμματισμένες εθελοντικές δράσεις βιώνοντας την ανθρωπιά μέσα από την αλληλεγγύη!!!

Όλη η επικαιρότητα