Εκλογές Πολιτική

Προβάδισμα 4,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ

kalpes-grafima.jpg
Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας με 4,5% καταγράφει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, και παρουσιάστηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,5% και η ΝΔ 25%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, «Το Ποτάμι» και το ΚΚΕ με (από) 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% και η ΔΗΜΑΡ με 0,5%.

‘Ακυρο/Λευκό 2,5%. Αποχή 8,5%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 7% των ερωτηθέντων ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η πρόθεση του 15% του δείγματος.

Εκλογές Πολιτική

Προβάδισμα 4,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ

pulse3.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ με μικρή μείωση της διαφοράς από τη ΝΔ, σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, καταγράφεται στην εβδομαδιαία δημοσκόπηση της Pulse για την εκπομπή Evening Report του Action24. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 27,5% έναντι 23% της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 7%. Η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων μειώθηκε από τις 5 στις 4,5 ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με την έρευνα της περασμένης εβδομάδας. Τέταρτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 6,5%, και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 6%, ΚΚΕ 5,5%, ΑΝΕΛ 3,5%, ΔΗΜΑΡ 1% και άλλο κόμμα 5%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 32% έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ η παράσταση νίκης είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ με 61% έναντι 26% της ΝΔ.

Το 38% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η ρευστότητα και η αβεβαιότητα στην πολιτική σκηνή κάνουν ζημιά στην οικονομία και στις διαπραγματεύσεις. Το 42% των ερωτηθέντων επιθυμούν σκληρή διαπραγμάτευση αλλά και συνεννόηση με την τρόικα, το 50% των ερωτηθέντων επιθυμούν να αποφύγει η χώρα τις πρόωρες εκλογές, ενώ διχασμένη είναι η κοινή γνώμη σε ότι αφορά την επίδραση που είχαν στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ οι επαφές στελεχών του στο Λονδίνο.

Όλη η επικαιρότητα