Life Υγεία

Προβλήματα στην κρεβατοκάμαρα; Αυτό το φρούτο σώζει σπίτια!

Ακούστε το άρθρο

Μήπως το ηθικό σου δεν είναι… ακμαίο στην κρεβατοκάμαρα; Δεν υπάρχει λόγος να καταφεύγεις στα μπλε χαπάκια. Υπάρχει ένα φρούτο που κάνει θαύματα σε τέτοιες περιπτώσεις!

Σύμφωνα με μελέτη των Πανεπιστημίων Ανατολικής Αγγλίας και Χάρβαρντ, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φλαβονοειδή όχι μόνο μειώνει τον κίνδυνο των παθήσεων, όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας, μια κατάσταση που επηρεάζει έως το μισό όλων των μεσήλικων και των ηλικιωμένων ανδρών. Από τους έξι κύριους τύπους φλαβονοειδών, τρία συγκεκριμένα -οι ανθοκυάνες, που απαντώνται στα μύρτιλλα, οι φλαβανόνες και οι φλαβόνες, που βρίσκονται στα εσπεριδοειδή- προσφέρουν τα μεγαλύτερα οφέλη στην πρόληψη της στυτικής δυσλειτουργίας.

FROUTA

Η μεγάλη πληθυσμιακή μελέτη παρακολούθησε περισσότερους από 50.000 μεσήλικες άνδρες με καλή υγεία για 24 χρόνια. Οι ερευνητές συνέδεσαν τις διατροφικές τους συνήθειες με την ικανότητά τους να πετύχουν και να διατηρήσουν μια στύση. Αυτοί που κάθε βδομάδα κατανάλωναν μόνο λίγες μερίδες τροφών πλούσιων σε ανθοκυανίνες, φλαβόνες και φλαβανόνες (από τις οποίες οι κορυφαίες πηγές στις ΗΠΑ είναι τα μύρτιλλα, τα εσπεριδοειδή, οι φράουλες, το κόκκινο κρασί, τα μήλα και τα αχλάδια) παρατηρήθηκε ότι ήταν 10% λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από την πάθηση. Επίσης, παρατηρήθηκε ότι οι άνδρες που είχαν υψηλή πρόσληψη ανθοκυανινών και φλαβανόνων και ήταν επίσης σωματικά δραστήριοι είχαν τον χαμηλότερο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας. (Και δεν μιλάμε για μία ή δύο ποσοστιαίες μονάδες. Μιλάμε για μια διαφορά 21%!).

Εάν τα παραπάνω φρούτα δεν ανήκουν στη λίστα με τα αγαπημένα σου, μην ανησυχείς! Η μελέτη έδειξε ότι η υψηλότερη συνολική πρόσληψη φρούτων συνδέθηκε επίσης με μείωση κατά 14% του κινδύνου εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας. Όπως και να το κάνουμε δηλαδή, τα φρούτα θα πρέπει να έχουν θέση στη διατροφή σου!

ΠΗΓΗ

Όλη η επικαιρότητα