WEB tv Ηλεία

Aμαλιάδα: Ψάχνουν οικονομικές λύσεις θέρμανσης! (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Η μικρή πτώση της θερμοκρασίας υπενθύμισε σε όλους ότι βρισκόμαστε στο χειμώνα, κατά συνέπεια θα χρειαστεί να αντιμετωπιστεί και το κρύο και έτσι άρχισε δειλά- δειλά η αναζήτηση των πιο οικονομικών και αποδοτικών τρόπων θέρμανσης.

Με δεδομένο ότι για πολλούς έχει μπει ‘απαγορευτικό’ για το πετρέλαιο θέρμανσης, αφού η τιμή του παραμένει σε υψηλά επίπεδα και αδυνατούν να ανταποκριθούν από οικονομικής πλευράς, αναζητούνται άλλες λύσεις.

Έτσι, τις τελευταίες ημέρες άρχισαν οι ‘εξορμήσεις’ από τους καταναλωτές στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών στην Αμαλιάδα, προκειμένου να προμηθευτούν διάφορα θερμαντικά σώματα που θα τους εξασφαλίσουν ζεστασιά χωρίς να… τους στοιχήσει ο κούκος αηδόνι!

 Την τιμητική τους οι αφυγραντήρες!

Εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει μεγάλη ζήτηση σε αφυγραντήρες, αφού στον νομό η υγρασία είναι σε υψηλά επίπεδα και όλοι έχουν διαπιστώσει ότι με την χρήση αφυγραντήρα απομακρύνεται η υγρασία, φεύγει η παγωνιά και ταυτόχρονα γίνεται πιο ζεστό το σπίτι.

Πέραν αυτού όμως οι καταναλωτές αναζητούν και θερμαντικά σώματα και πολλοί είναι αυτοί που στρέφονται σε σόμπες με λάμπες χαλαζία, θερμοπομπούς, ηλεκτρικά καλοριφέρ και σε ηλεκτρικές κουβέρτες!

Βέβαια, οι καταστηματάρχες επισημαίνουν ότι τα air-condition inverter είναι η καλύτερη, πιο οικονομική και με διάρκεια λύση, ωστόσο επειδή οι εποχές είναι δύσκολες οι καταναλωτές αναζητούν κάτι πιο οικονομικό για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Γι’ αυτό και επιλέγουν άλλους τρόπους, με διάφορα θερμαντικά ηλεκτρικά είδη, έτσι ώστε να περάσει και αυτός ο χειμώνας!

Άλλωστε, σόμπες και θερμοπομποί ξεκινούν από 10 ευρώ, οι ηλεκτρικές κουβέρτες από 19 ευρώ, οι ξυλόσομπες για όσους έχουν ξύλα από 89 ευρώ και τα air-condition από 289 ευρώ, ενώ οι αφυγραντήρες από 119 ευρώ.

Οι καταστηματάρχες συνιστούν στους καταναλωτές, ότι και να επιλέξουν, να δώσουν βαρύτητα στην ποιότητα και στην εγγύηση, να εμπιστεύονται τα καταστήματα που γνωρίζουν και να μην παρασύρονται από παραπλανητικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο και σε άλλα μέσα.

Σάκης Κεφαλληνός (Κατάστημα ‘Κεφαλληνός- Expert’) «Μέχρι τώρα η ζήτηση είναι κυρίως στους αφυγραντήρες, γιατί έχουν αποτέλεσμα με το θέμα της υγρασίας. Από εκεί και πέρα, δειλά- δειλά ξεκινά η ζήτηση και στα θερμαντικά σώματα και οι περισσότεροι αναζητούν κάτι οικονομικό, το οποίο δεν θα έχει μεγάλη κατανάλωση στο ρεύμα. Και φυσικά ψάχνουν τις προσφορές και εμπιστεύονται τα επώνυμα προϊόντα».
Κώστας Παρράς (Κατάστημα ‘Παρράς- Mega Euronics’) «Με δεδομένο ότι τώρα αρχίζει να παγώνει ο καιρός, τώρα ξεκινά και η κίνηση. Οι καταναλωτές δεν προτιμούν το πετρέλαιο, κάνουν παράπονα, και ψάχνουν άλλες πιο οικονομικές λύσεις. Η πιο οικονομική και αποδοτική λύση είναι τα air-conditions και από εκεί και πέρα οι καταναλωτές στρέφονται σε ξυλόσομπες, θερμοπομπούς, σόμπες, ενώ έχουν μεγάλη ζήτηση οι αφυγραντήρες, γιατί έχουν αποτέλεσμα. Όσο περνούν οι ημέρες και πέφτει η θερμοκρασία, πιστεύουμε ότι θα αυξηθεί και η κίνηση. Αυτό που πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές είναι η ποιότητα, η κατανάλωση και η εγγύηση και να μην παρασύρονται από διαφημίσεις στο internet και σε άλλα μέσα».
Φώτης Νικολόπουλος (Κατάστημα ‘Welcome- Νικολόπουλος’) «Έχει ξεκινήσει το ενδιαφέρον για τα θερμαντικά είδη και υπάρχει μεγάλη ζήτηση στους αφυγραντήρες και στις ηλεκτρικές κουβέρτες. Τώρα οι περισσότεροι έχουν εγκαταλείψει το πετρέλαιο και αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης, γι’ αυτό και στρέφονται κυρίως σε σόμπες με λάμπες χαλαζία και θερμοπομπούς. Υπάρχουν σώματα που είναι ιδιαίτερα οικονομικά στο ρεύμα, αρκεί να τα χρησιμοποιούν σωστά και να έχουν το κατάλληλο θερμαντικό σώμα στον κατάλληλο χώρο. Και σε ότι αφορά τις ηλεκτρικές κουβέρτες να προσέχουν τι αγοράζουν, γιατί παρασύρονται από κάποιες αμφιβόλου ποιότητας οι οποίες ανακαλούνται στην πορεία».

Και βέβαια, μην ξεχνούν ότι η ερχόμενη Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στην Αμαλιάδα είναι Black Friday!

Όλη η επικαιρότητα