Ηλεία

Ψάρεψαν «Λαγοκέφαλο» ανοιχτά του Κατακόλου

lagokefalospsari.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Επικίνδυνη» ήταν η ψαριά του πρώην δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργου Αηδόνη, χθες το πρωί, ανοιχτά του Κατακόλου, αφού μαζί με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Νίκο Ζαρόκωστα «έβγαλαν»  Λαγοκέφαλο.

   Οι δυο άνδρες, λάτρεις της θάλασσας και του ψαρέματος, χθες το πρωί ψάρευαν ανοιχτά του Κατακόλου, στα 4 περίπου μίλια από το επίνειο, όταν, σε βάθος που δεν ξεπερνά τα 50 μέτρα, ψάρεψαν το επικίνδυνο ψάρι. Η ενημέρωση τους «έσωσε», αφού αμέσως κατάλαβαν ότι πρόκειται για Λαγοκέφαλο και δεν το έπιασαν καν με γυμνό χέρι. Το είδος του ψαριού, τους επιβεβαίωσαν λίγο αργότερα, όταν επέστρεψαν στη μαρίνα, και οι επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής, που γνωρίζουν καλά την όψη και τα χαρακτηριστικά του. Είναι – σύμφωνα με πληροφορίες – η πρώτη φορά που ψαρεύεται στην περιοχή μας τέτοιο ψάρι και μολονότι οι επαγγελματίες ψαράδες το γνωρίζουν, οι ερασιτέχνες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Θανατηφόρα τοξίνη

   Ο λαγοκέφαλος ή διαβολόψαρο περιέχει τη δηλητηριώδη τοξίνη Τετραδοτοξίνη (ΤΤΧ), η οποία προκαλεί στον άνθρωπο που θα καταναλώσει το ψάρι αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και θάνατο.



Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα