Ηλεία Πολιτική

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως για την Ολυμπία Οδό

Ακούστε το άρθρο

Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ζαχάρως, εκφράζοντας την ομόθυμη επιθυμία των δημοτών του Δήμου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία,να ζητήσει την άμεση κατασκευή του δρόμου Πάτρα –Πύργος- Αρχαία Ολυμπία και την επέκτασή του έως την Τσακώνα.

Η οδική σύνδεση της Αρχαίας Ολυμπίας προς δυσμάς με τον εθνικό δρόμο θα συνδέσει τον αρχαιολογικότουρισμό με τον παραθεριστικό τουρισμό και τις παραλίες της νότιας Ηλείας,  του δήμου Πύργου στο Επιτάλιο, του δήμου Ανδρίτσαινας/Κρεστένων στο Κ. Σαμικό και τις παραλίες του δήμου Ζαχάρως, δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά πλεονεκτήματα για την  ανάπτυξη του τουρισμού στις περιοχές αυτές προς όφελος ολόκληρου του νομού Ηλείας. Ο νομός μας μπορεί να  κατακτήσει καλλίτερη θέση και να βρίσκεται ανάμεσα  στις πιο ανεπτυγμένες περιοχές της χώρας.

Η καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου λειτουργεί εις βάρος της ασφάλειας, της ζωής των πολιτών του  νομού και των διερχομένων και της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου μας. Η έναρξη νέας διαδικασίας δημοπρατήσεων απαιτεί εκ νέου εγκρίσεις της ευρωπαϊκής επιτροπής και παράλληλα θα προκαλέσει διεκδικήσεις οικονομικών αποζημιώσεων στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια, από εργολάβους και κατασκευαστές. Θα οδηγήσει σε νέα καθυστέρηση την υλοποίηση του έργου και σε ταλαιπωρία των τοπικών κοινωνιών.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις πρωτοβουλίες για να αποκτήσουμε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο. Πρέπει να ξεπεραστούν άμεσα όλα τα εμπόδια,να  αρχίσει το ταχύτερο η κατασκευή του για να ολοκληρωθούν οι εργασίες του μεγάλου έργου όπως προβλέπεται από το χρονοδιάγραμματου ΕΣΠΑ, δηλαδή έως το τέλος του 2023.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ζαχάρως συμπαρατάσσεται με τα δημοτικά συμβούλια όλων των δήμων του νομού για να διασφαλιστεί η έγκαιρη κατασκευή του δρόμου, κάτι που αποτελεί έργο ζωής για τον τόπο μας.

Το παρόν θα κοινοποιηθεί στον κο Πρωθυπουργό,στους Υπουργούς, στη Βουλή των Ελλήνων, στους αρχηγούς των κομμάτων και στην Περιφέρεια.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως

Κώστας Ι. Αλεξανδρόπουλος

Όλη η επικαιρότητα