Κόσμος

Πτήση-εφιάλτης Αθήνα προς Φιλαδέλφεια: 10 τραυματίες από ισχυρές αναταράξεις

Ακούστε το άρθρο

Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες πτήσης της American Airlines από την Αθήνα με προορισμό τη Φιλαδέλφεια καθώς σημειώθηκαν σοβαρές αναταράξεις λίγο πριν την προσγείωση στο αμερικανικό αεροδρόμιο με αποτέλεσμα 10 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Τις στιγμές περιέγραψε ο επιβάτης της πτήσης Ίαν Σμιθ: «Ήταν τη στιγμή που μας μοίραζαν καφέδες και αναψυκτικά. Οι αεροσυνοδοί βρίσκονταν στις τελευταίες σειρές καθισμάτων όταν ο πιλότος μας ενημέρωσε να δέσουμε τις ζώνες μας και είπε στις αεροσυνοδούς να κάτσουν στις θέσεις τους. Αλλά ούτε αυτές δεν πρόλαβαν να το κάνουν αυτό. Το αεροσκάφος άρχισε να ταράζεται και ξαφνικά έκανε μια μεγάλη “βουτιά”. Μωρά ούρλιαζαν, άνθρωποι που βρίσκονταν μπροστά μου χτυπούσαν το κεφάλι τους στο ταβάνι».

«Αρχικά υπήρξε για πέντε δευτερόλεπτα αναταράξεις και ξαφνικά το αεροσκάφος άρχισε να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση» περιέγραψε απο την πλευρά του τι συνέβη ο Άλεξ Έμκε από τη Νέα Υόρκη.

Επτά από τους τραυματίες ήταν αεροσυνοδοί και τρεις επιβάτες.

Τελικά το αεροσκάφος της πτήσης 759 με 287 επιβάτες και 12 μέλη πλήρωμα προσγειώθηκε στις 3:10 μ.μ. (τοπική ώρα) στην Φιλαδέλφεια.

Τις πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του αεροσκάφους μετέδωσε μέσω Twitter η δημοσιογράφος Τζέσικα Χιούζμαν. «Μόλις μας είχαν δώσει αναψυκτικά. Το αεροπλάνο είναι γεμάτο υγρά» έγραψε ως λεζάντα. Σύμφωνα με την ίδια μια από τις αεροσυνοδούς υπέστη εξάρθρωση ώμου.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρία αναφέρει: Η πτήση από την Αθήνα στη Φιλαδέλφιεα υπέστη σοβαρές αναταράξεις λίγο πριν την προσγείωση του αεροσκάφους στη Φιλαδέλφεια. Η ένδειξη “προσδεθείτε” ήταν ενεργοποιημένη. Τρεις επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για αξιολόγηση.

Όλη η επικαιρότητα