Πτώση σχεδόν 3% των τιμών του πετρελαίου

Πτώση σχεδόν 3% σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αμερικανική παραγωγή και οι γεωτρήσεις αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, την ώρα που οι εξαγωγές του ΟΠΕΚ έφθαναν στο υψηλότερο φετινό επίπεδο, εγείροντας αμφιβολίες για τη δυνατότητα μείωσης της υπερβάλλουσας προσφοράς.

Η τιμή του μπρεντ σημείωνε πτώση 1,36 δολάρια το βαρέλι ή 2,8% στα 46,75 δολάρια, έχοντας υποχωρήσει έως τα 46,28 δολάρια, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο εβδομάδας. H τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρούσε 1,28 δολάρια ή 2,8% στα 44,24 δολάρια.

Μετά την άνοδο που σημείωσαν και οι δύο τιμές αναφοράς του αργού στις αρχές της εβδομάδας, αναμένεται να κλείσουν με απώλειες άνω του 2,5% την εβδομάδα, καταγράφοντας συνολικά πτώση σε έξι από τις επτά τελευταίες επτά εβδομάδες.

«Η συνεχής ροή προσφοράς συνεχίζεται», δήλωσε στέλεχος εταιρείας που εξειδικεύεται σε έρευνα των commodities. Οι εξαγωγές, πρόσθεσε, ήταν τον Ιούνιο 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα υψηλότερες από ότι το 2016, παρά την επέκταση τον Μάιο της μείωσης της παραγωγής από χώρες του ΟΠΕΚ και τρίτες χώρες κατά 1,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Οι Αμερικανοί παραγωγοί αύξησαν τις γεωτρήσεις τους κατά 7 στις 763, που είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός από τον Απρίλιο 2015.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ