Πολιτισμός

Η Πυργιώτισσα Νάνσυ Μπούκλη θα σκηνοθετήσει στην Πειραματική με άρωμα… γυναίκας

Ακούστε το άρθρο

Πειραματική Σκηνή, πιστή στο ανοιξιάτικο ραντεβού της με νέες ομάδες και καλλιτέχνες της πόλης, αποπειράται φέτος να διερευνήσει το θέμα του ιστορικού, πολιτικού και κοινωνικού ρόλου της γυναίκας. Μέσα από διαφορετικές θεατρικές φόρμες, οι παραστάσεις θα διερευνήσουν το θέμα των ρόλων που μέσα στους αιώνες έχουν δοθεί στις γυναίκες και έχουν διαποτίσει την κοινωνική μας συνείδηση.

Από τις 18 μέχρι τις 29 Απριλίου θα παρουσιαστούν συνολικά τέσσερα παραστάσεις.

Ανάμεσα σ’ αυτές και η δουλειά της ηθοποιού Νάνσυ Μπούκλη, η οποία κατάγεται από τον Πύργο και αυτή την περίοδο, πρωταγωνιστεί στην παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη «Πέερ Γκυντ» και την άνοιξη θα τολμήσει τη δεύτερη σκηνοθεσία της, μετά τα «Περιστατικά» του Δανιήλ Χαρμς που ανέβηκαν πέρσι στο Bios και επαναλαμβάνονται τώρα στο Tempus Verum.

Στη σκηνή θα δούμε μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών ανάμεσά τους: η Αρετή Σεϊνταρίδου, η Ελένη Μπούκλη, ο Γρηγόρης Μπαλλάς, ο Ανδρέας Κανελλόπουλος και η Κατερίνα Ζησούδη αλλά και η ίδια η σκηνοθέτης.

Ο τίτλος της παράστασης, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. Πρόκειται για μια σκηνική σύνθεση όπου θα ερευνηθεί η σχέση της γυναίκας ανά τα χρόνια. Πιο αναλυτικά, θα παρακολουθήσουμε τη σχέση του γυναικείου φύλου με την αδερφή, το σύζυγο, τον εραστή, τη φίλη κ.λ.π.

Τα κείμενα της παράστασης προέρχονται από το θέατρο, τη λογοτεχνία και το σινεμά. Στη σκηνή θα ζωντανέψουν σκηνές από το «Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» από το «Κουκλόσπιτο», τον «Άμλετ», τη «Μήδεια», την «Αντιγόνη», τη «Λυσιστράτη» και πολλά άλλα.

Τη μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει η Ελένη Μπούκλη και βοηθός σκηνοθέτη είναι η Μάρα Βλαχοπούλου.

Εθνικό Θέατρο (Κεντρική Σκηνή)

Αγ. Κωνσταντίνου 22-24

Tempus Verum – Εν Αθήναις

Ιάκχου 19

Όλη η επικαιρότητα