Υγεία

Πύργος: Ακόμα ένα βήμα για το Κοινωνικό Ιατρείο

koinoniko_iatreio_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σάρκα και οστά παίρνει η πρωτοβουλία ίδρυσης και λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου που ξεκίνησε προ ημερών από το Εργατικό Κέντρο του Πύργου με τη στήριξη του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ, Τάκη Αντωνακόπουλου και εθελοντικών ομάδων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ, όπου αναμένεται να φιλοξενηθεί το Κοινωνικό Ιατρείο, συμμετείχαν φορείς και εθελοντές που αποτελούν το «σώμα» του Κοινωνικού Ιατρείου, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, αναμένεται να έχει ξεκινήσει την λειτουργία του πλήρως δομημένο και οργανωμένο στο τέλος Απριλίου.



Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν μεταξύ των παρευρισκομένων ο τρόπος λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου και πώς αυτό θα βοηθήσει όχι μόνο τα άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και όλους τους πολίτες που αδυνατούν να επισκεφθούν τον ιατρό τους είτε για να γράψουν φάρμακα είτε για να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις.

Επίσης, ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, Τάκης Αντωνακόπουλος, συζήτησε με τους ιατρούς που βρέθηκαν στο χώρο αλλά και με τους προέδρους των συλλόγων που συμμετέχουν εθελοντικά στην προσπάθεια λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου το πώς η νέα αυτή δομή στην υγεία θα βοηθήσει τα άτομα που έχουν ανάγκη. Έτσι, σύμφωνα με πηγές, η χθεσινή σύσκεψη περιελάμβανε εκτός από το κομμάτι της ενημέρωσης, και το κομμάτι της σωστής οργάνωσης με πλήρη καταγραφή για όλο το νομό Ηλείας και ειδικά στις ορεινές περιοχές, των ατόμων που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν.

 

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα