Ηλεία

Πύργος: Αλλάζει «πρόσωπο» η πλατεία Ανδριάρα

Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε το έργο ανάπλασης

 

Ξεκίνησαν εδώ και λίγες ημέρες οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Ανδριάρα  (παλιά «Πυροσβεστική»), στον Πύργο. Ήδη μηχανήματα της αναδόχου εταιρείας έχουν ξεκινήσει τις παρεμβάσεις με χαρακτηριστικότερη το «σπάσιμο» του οδοστρώματος μέρους της οδού Τάση Καζάζη (που οδηγεί στο κάτω μέρος της πλατείας).

Το έργο με τίτλο «Αναμόρφωση και αστική ανάπλαση χώρου πλατείας Ανδριάρα», περιλαμβάνει παρεμβάσεις επί της πλατείας και παράπλευρων οδών της, χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του δήμου Πύργου, με προϋπολογισμό 310.000 ευρώ. Η συνολική παρέμβαση του έργου υπολογίζεται στα 2.350 τετραγωνικά μέτρα περίπου.

«Πέρα από τις όποιες άλλες παρεμβάσεις θα γίνουν η κυριότερη έχει να κάνει με το γεγονός πως τμήμα της οδού Τ. Καζάζη και συγκεκριμένα από την συμβολή της με την οδό Ομήρου έως και την συμβολή της με τμήμα της οδού Καπετάν Γιώργη -έναντι της πλατείας Ανδριάρα- το οποίο θα καταλήγει στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, πεζοδρομείται. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, σε περίπου 10-12 μήνες πιστεύουμε ότι στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης θα υπάρχει το αίσθημα της γειτονιάς στους κατοίκους», δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ, αναπλ. προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών και Εκτέλεσης έργων του δήμου Πύργου, Άρης Φιλιππόπουλος, που εκπόνησε και την μελέτη.

Μεταξύ άλλων στο έργο προβλέπονται και οι παρακάτω παρεμβάσεις:

-Καθαιρέσεις των υφιστάμενων ανισόπεδων και μη πεζοδρομίων, εκατέρωθεν της οδού Τ. Καζάζη στο τμήμα παρέμβασης της οδού καθώς και του υφιστάμενου οδοστρώματος.

-Επί του τμήματος της οδού Καπετάν Γιώργη που εφάπτεται με την πλατεία, θα διαμορφωθεί πεζοδρόμιο, που θα ενώνει το τμήμα του υφιστάμενου πεζοδρομίου της οδού Γερμανού με το υπό διαμόρφωση τμήμα πεζοδρόμησης. Έτσι, το τμήμα της οδού επί της Καπετάν Γιώργη που είναι εφαπτόμενο με την πλατεία Ανδριάρα, μετατρέπεται από δρόμο διπλής κατεύθυνσης σε μονής, με τελικό πλάτος οδού 4 μέτρων.

-Επιπλέον στο τμήμα της οδού από την συμβολή της με την οδό Γερμανού, μέχρι και την συμβολή της με τις οδούς Μ. Αλεξάνδρου και Τοπάζη, θα πραγματοποιηθεί ανακατασκευή του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα με αποξήλωση του και τοποθέτηση νέου.

-Στην οδό Καπετάν Γιώργη, στην οδό Ομήρου καθώς και στο επίπεδο του πεζοδρόμου με το δεύτερο επίπεδο της πλατείας, διαμορφώνονται ράμπες διέλευσης, όπου θα μπορούν τα οχήματα να έχουν πρόσβαση για έκτακτα περιστατικά.

-Στο χώρο του πρώτου επιπέδου της πλατείας, θα κατασκευαστούν δύο νέα παρτέρια – καθιστικά, για την ενίσχυση του υφιστάμενου πρασίνου. Στο ίδιο χώρο προβλέπεται και η μεταφορά και τοποθέτηση βρύσης.

Στο πρώτο επίπεδο της πλατείας, θα κατασκευαστεί μεταλλική κατασκευή σκίασης, για την τοποθέτηση πέργκολας.

-Επιπλέον στο επίπεδο της πλατείας Ανδριάρα προβλέπεται η προμήθεια και τοποθέτηση σιντριβανιού.

-Στο χώρο του πεζόδρομου θα τοποθετηθούν 10 κολώνες φωτισμού.

Όλη η επικαιρότητα