Ηλεία

Πύργος: Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και για τη συντήρηση του διοικητηρίου της ΠΕ Ηλείας εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων

Ακούστε το άρθρο

Δείτε Αναλυτικά:

Το διεκδικητικό πλαίσιο του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας, όπως εγκρίθηκε, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στους χώρους εργασίας μας, στα μέτρα υγείας και ασφάλειας των υπηρεσιών, στην επισκευή και συντήρηση των κτιρίων, στην επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με την θέρμανση-ψύξη και την καθαριότητα των χώρων, στην τήρηση όλων των μέτρων πυροπροστασίας κλπ.

Υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει να επισημάνουμε, σε πρώτη φάση, για το Διοικητήριο όπου στεγάζεται η πλειοψηφία των υπηρεσιών της Π.Ε. Ηλείας, το γεγονός της πολυετούς έλλειψης συντήρησης που έχει ως αποτέλεσμα την αποκάλυψη τμημάτων του οπλισμού, τις ρηγματώσεις των επιχρισμάτων, την αποφλοίωση του χρωματισμού κλπ.

Επίσης θεωρούμε ότι θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων αλουμινίου, τόσο για λόγους ασφάλειας αφού μεγάλος αριθμός αυτών έχει τάσεις αποσυναρμολόγησης, όσο και για λόγους ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου και εξοικονόμησης ενέργειας. Ταυτόχρονα θα πρέπει να εξετασθεί η δυνατότητα αντικατάστασης των υφιστάμενων μοντέλων θέρμανσης – ψύξης και η συνολική ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξετασθεί η βιωσιμότητα των υφιστάμενων λεβήτων με δεδομένο ότι έχουν τοποθετηθεί πριν από 35 χρόνια.

Επιπλέον, επιτακτική ανάγκη αποτελεί η απομάκρυνση του εγκαταλελειμμένου εξοπλισμού από το υπόγειο του Διοικητηρίου, τόσο για λόγους υγιεινής όσο και για λόγους ασφαλείας, αφού σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται το μηχανοστάσιο, οι ηλεκτρικοί πίνακες διανομής, οι μετασχηματιστές και ο υποσταθμός της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα σε αυτούς τους χώρους να ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Παράλληλα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και η απομάκρυνση του εγκαταλελειμμένου καταγεγραμμένου  άχρηστου εξοπλισμού από όλους τους κοινόχρηστους χώρους.

Σε κάθε περίπτωση τόσο το κτίριο του Διοικητηρίου, όσο και τα υπόλοιπα κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες της Π.Ε. Ηλείας, θα πρέπει να διαθέτουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά πυρασφαλείας σε ισχύ.

Τέλος, για το Συνεδριακό Κέντρο του Διοικητηρίου, με δεδομένο ότι αποτελεί χώρο συνάθροισης κοινού στον οποίο υλοποιούνται  διαφόρων ειδών εκδηλώσεις, θα πρέπει να εξασφαλισθεί ότι διαθέτει το σύνολο των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων, καθώς και να διασφαλισθεί η ασφάλεια όλου του εξοπλισμού με τον έλεγχο της πρόσβασης των μη υπηρεσιακών ατόμων που δραστηριοποιούνται σε αυτό.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε ενδεικτικές φωτογραφίες από το χώρο του υπογείου και σε κάθε περίπτωση παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Όλη η επικαιρότητα