Ηλεία

Πύργος: Ανακύκλωση και σχολεία με νέες ενημερωτικές δράσεις!

Ακούστε το άρθρο

Ενημερωτικές δράσεις για τα οφέλη της ανακύκλωσης υλοποιεί η δημοτική αρχή Πύργου, στο πλαίσιο των γενικότερων δράσεων της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, που υλοποιούνται σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Έτσι, χθες το πρωί ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης, Διονύσης Μπέλτσος, βρέθηκε στο 2ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, όπου ενημέρωσε τους μικρούς μαθητές για τα οφέλη που έχει η ανακύκλωση στην πόλη και το περιβάλλον ενώ παρέδωσε σε δασκάλους και στους μαθητές ενημερωτικά φυλλάδια για την ανακύκλωση.

Οι επισκέψεις του Αντιδημάρχου, με σκοπό την ενημέρωση και τη διάδοση της ανακύκλωσης, θα συνεχιστούν το προσεχές χρονικό διάστημα και στα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σχολεία του δήμου Πύργου καθώς, όπως ανέφερε ο κ. Μπέλτσος, «η νέα γενιά δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο στους μεγάλους για την προστασία του περιβάλλοντος».

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ενισχύθηκαν με κάδους και υλικό ανακύκλωσης και οι τελευταίες τοπικές κοινότητες με αποτέλεσμα την πλήρη εξάπλωση του δικτύου ανακύκλωσης σε όλο το δήμο.

Ο κ. Μπέλτσος σημείωσε ότι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν σακούλες και φυλλάδια ανακύκλωσης από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο στον 1ο όροφο ή να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 26213 62415 και 26213 62432. Το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις που θέλουν να προμηθευτούν μικρούς κάδους ανακύκλωσης χωρητικότητας 120 λίτρων ή 240 λίτρων, προκειμένου να εναποθέτουν το ανακυκλώσιμο υλικό τους.

Όλη η επικαιρότητα