Ηλεία

Πύργος: Ανθοστόλιστα στεφάνια για τον Εσταυρωμένο

Ακούστε το άρθρο

«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Στέφανον εξ’ ακανθών περιτίθεται ο των αγγέλων Βασιλεύς» ψάλεται σε όλες τις εκκλησίες την ώρα που βγαίνει ο Εσταυρωμένος. Οι πιστοί, προσκυνούν τα πληγωμένα από τα καρφιά πόδια του και τον στεφανώνουν με αγκάθινα και ανθοστόλιστα στεφάνια.

Από χθες Μεγάλη Τετάρτη και κυρίως σήμερα Μεγάλη Πέμπτη τα ανθοπωλεία της περιοχής φτιάχνουν στεφάνια και δημιουργούν ιδιαίτερες συνθέσεις με λουλούδια για τον Εσταυρωμένο, αφού είναι το βασικό είδος που ζητούν αυτές τις δυο ημέρες οι πιστοί, προκειμένου να παρακολουθήσουν την Ακολουθία των Παθών και τη Σταύρωση του Χριστού.

Τα αγκάθινα στεφάνια με τις ορχιδέες εξακολουθούν να βρίσκονται στις πρώτες προτιμήσεις των πιστών για τη σημερινή ημέρα, ενώ υπάρχουν και αρκετοί που επιλέγουν το κλασσικό στεφάνι από λευκά και κόκκινα γαρίφαλα αφού είναι λίγο πιο οικονομικά από τις συνθέσεις με ορχιδέες.

Η κίνηση είναι αυξημένη αυτές τις δυο ημέρες, τόσο για την αγορά στεφανιού για τον Εσταυρωμένο όσο και για την αγορά λουλουδιών για τον στολισμό των Επιταφίων αύριο. Όσον αφορά στις τιμές πάντως, για μια ακόμα χρονιά παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι, αφού οι ανθοπώλες, θέλουν να βοηθήσουν τον κόσμο να αγοράσει και φέτος το στεφάνι για τον Εσταυρωμένο.

Όλη η επικαιρότητα