WEB tv Ηλεία

Πύργος: Απεργία διαρκείας για τον πλειστηριασμό εμπορικού καταστήματος (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα συμμετοχής στην εκδίκαση της αίτησης ανακοπής, αύριο στα Δικαστήρια του Πύργου..

Απεργία διαρκείας, ξεκίνησε από χθες ο επιχειρηματίας Γιώργος Δούνιας για τον παράνομο – όπως είπε – ηλεκτρονικό πλειστηριασμό του ακινήτου που στεγάζεται επιχείρηση έτοιμων ενδυμάτων της οικογένειας τους, από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, για ποσό 30.000 ευρώ.

Παράλληλα, «μετατρέπει» το κτίριο σε Κέντρο Αγώνα κατά των πλειστηριασμών, καλώντας τους πολίτες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα να συνταχθούν σε αυτή την προσπάθεια, και αύριο Τετάρτη 8 Μαΐου στις 9:00 το πρωί να δώσουν το «παρών» στα Δικαστήρια του Πύργου, οπότε και θα εκδικαστεί η αίτηση ανακοπής του πλειστηριασμού.

Ο πλειστηριασμός έγινε στις 11 Ιουλίου του 2018, για οφειλή ύψους 30 χιλ. ευρώ – για το επιχειρηματικό δάνειο που είχε ληφθεί το 2009, με υποθήκη το εν λόγω ακίνητο, στο οποίο στεγάζεται η επιχείρηση από το 1999.

Ο κ.Δούνιας χαρακτήρισε «παράνομο και άκυρο» τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό «…λόγω μη διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα και της διαφάνειας της διαδικασίας, ενώ έχει γίνει ήδη αίτηση ακυρότητας του εν λόγω νόμου στο ΣτΕ από δικηγόρους και συλλογικότητες), καθώς οι πλειστηριασμοί οφείλουν να γίνονται στα δικαστήρια υπό την επίβλεψη δικαστικού λειτουργού», είπε, σημειώνοντας επίσης πως, ο πλειστηριασμός έγινε για το ποσό των 30 χιλ. ευρώ (σ.σ η συνολική οφειλή είναι 130 χιλ. ευρώ), ενώ η αξία του κτιρίου υπερκαλύπτει το σύνολο της οφειλής. «…και χάνουμε το κτίριο και συνεχίζουμε να χρωστάμε στην τράπεζα, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα εξόφλησης, αφού μας παίρνουν το μαγαζί, τον χώρο που μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα χρήματα για να πληρώσουμε το δάνειο», λέει ο ίδιος.

Κοινωνικό έγκλημα

Ο κ.Δούνιας, σημείωσε πως αυτό  που συμβαίνει στη δική του επιχείρηση είναι «μικρογραφία» αυτού που συμβαίνει σε όλη τη χώρα. «Αφού ξεπούλησαν όλες τις δημόσιες υποδομές, έρχονται τώρα να πάρουν την ιδιωτική περιουσία των πολιτών. Έρχονται 100.000 πλειστηριασμοί. Οφείλουμε να αντισταθούμε στο κοινωνικό έγκλημα που συντελείται στη χώρα», είπε, ζητώντας, την ακύρωση του πλειστηριασμού του ακινήτου του, τη διαγραφή μέρους του χώρους – σε ποσό ανάλογο με την πτώση του κέρδους κατά την περίοδο της κρίσης – ώστε να μπορέσει να αποπληρώσει το δάνειο, να κρατήσει την επιχείρηση και το ακίνητο, ώστε να μην προστεθεί ένα ακόμα κλειστό μαγαζί σ’ αυτά που ήδη υπάρχουν.

Κινηματικός αγώνας

Πέρα από το δικαστικό αγώνα που έχω ξεκινήσει, ο κ.Δούνιας, έχοντας υποβάλλει αίτηση ανακοπής του πλειστηριασμού που θα εκδικαστεί αύριο στις 9:00 το πρωί, καλώντας όλους τους πολίτες να είναι παρόντες, έχει ξεκινήσει και κινηματικό αγώνα, μετατρέποντας το ακίνητο σε Κέντρο Αγώνας κατά των πλειστηριασμών, όπου μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί σελίδα στο «φέισμπουκ (facebook)» για την ενημέρωσή τους.

Στο  πλευρό όλων των πολιτών

Στο πλευρό του Γιώργου Δούνια, βρέθηκαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου Γιάννης Βεντρας, ο γραμματέας του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας Γιώργος Αναγνωστόπουλος και το μέλος του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών Λάζαρος Ασμής.

«Θεωρούμε άδικη και σκληρή αυτή τη διαδικασία για τους ανθρώπους που χάνουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους. Συμπαραστεκόμαστε στον κ. Δούνια και καλούμε όσους έχουν τέτοια προβλήματα να απευθύνονται σε εμάς, και  να βοηθάμε όσο μπορούμε για τη λύση», σημείωσε ο κ.Βέντρας, με τον κ.Αναγνωστόπουλο να σημειώνει πως πρέπει να κλιμακωθεί ο αγώνας κατά των Τραπεζών, κι αυτό γιατί «…μπορεί η κυβέρνηση να θεσμοθέτησε για τα πυρόπληκτα δάνεια, αλλά τίποτα δεν προχωρά αν δε συμφωνήσει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών». Τέλος, ο κ.Ασμής τόνισε την ανάγκη να ισχυροποιηθεί ένα κοινωνικό κίνημα χωρίς πολιτικούς κηδεμόνες και να βγει στο δρόμο για την προστασία της περιουσίας του λαού – ιδιωτικής και δημόσιας – που ξεπουλιέται.

Όλη η επικαιρότητα