Ηλεία

Πύργος: Απεργία με «κοινωνική συμμαχία» ενάντια σε αντιλαϊκά μέτρα – «Αδιάκοπος ο αγώνας μας…»

Ακούστε το άρθρο

Βροντερό παρόν έδωσε ο κόσμος στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σε κεντρικούς δρόμους της πόλης του Πύργου και είχε ως αφετηρία της την πλατεία της 25ης Μαρτίου(πλατεία ΟΤΕ). Πρόκειται για γενική απεργία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας» και για την οποία η ΑΔΕΔΥ συνεργάστηκε με κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς.

Ανεπανόρθωτα προβλήματα έχουν προκαλέσει οι ρυθμίσεις που έχει προχωρήσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  Όσοι έδωσαν το παρόν στην κινητοποίηση, θέλησαν με μια φωνή να δείξουν την αντίθεσή τους προς τα εξοντωτικά αυτά μέτρα. Πρώτος το λόγο ανέλαβε ο Αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης, που εστίασε στην πολιτική της κυβέρνησης που αρπάζει καθετί για το οποίο έχουν χρόνια μοχθήσει οι μικρομεσαίες κατηγορίες και τα παραδίδει απλόχερα στους πλουσίους, ενώ κάλεσε τον κόσμο σε κοινό αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης και στα μέτρα που έχουν καταστρέψει τον αγροτικό κόσμο. Η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων δίνει τη δυνατότητα διεκδίκησης όλων των αιτημάτων του λαού, υποστήριξε στο κλείσιμο ο κ. Βομπίρης προειδοποιώντας ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί. Από την πλευρά του, ο Γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λεχαινών Γιώργος Μοσχονάς  έκανε λόγο για εξαπάτηση του Ελληνικού λαού από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού ουδεμία προεκλογική υπόσχεσή τους δεν έχει πραγματοποιηθεί και αντ’ αυτού συνεχίστηκαν τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ιδιαίτερη βαρύτητα έθεσε στην εκπαίδευση, αφού μονιμοποίηση εκπαιδευτικών, πλήρης κάλυψη κενών και το δικαίωμα των μαθητών να έχουν τον αντίστοιχο εκπαιδευτικό, νηπιαγωγό, δάσκαλο και καθηγητή από την αρχή της χρονιάς, αποτελούν κόστος για την κυβέρνηση.

Την κεντρική ομιλία ανέλαβε ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας Άγγελος Μπούζης, ο οποίος αρχικά μίλησε για την αφύπνιση και τον ξεσηκωμό των μικρομεσαίων στρωμάτων ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων και στις αποφάσεις της Ε.Ε. Οι αγώνες για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, την προστασία του κοινωνικού εισοδήματος και της πρώτης κατοικίας είναι αδιάκοποι, ενώ στάθηκε στην ανάγκη για συμπόρευση με το Πανεργατικό αγωνιστικό μέτωπο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος τους που είναι η κάλυψη των αναγκών τους. Τέλος, πραγματοποίησε κάλεσμα στον κόσμο για προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας, με βασικό στόχο τις άδικες πολιτικές των κυβερνήσεων.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου με πανό και συνθήματα έδωσαν το αγωνιστικό μήνυμά τους και σε όσους δε συμμετείχαν.

Όλη η επικαιρότητα