Χωρίς κατηγορία

Πύργος Αθηνών: Αυτός είναι ο αλεξιπτωτιστής που πήδηξε από την ταράτσα

Ακούστε το άρθρο

Ποιος είναι ο ατρόμητος αλεξιπτωτιστής που αναστάτωσε την Πέμπτη την Αθήνα; Ο 41χρονος έπεσε με αλεξίπτωτο από τον Πύργο των Αθηνών αφήνοντας άφωνους όσους τον έβλεπαν. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία τον προσήγαγε και τον οδήγησε στο Α.Τ Αμπελοκήπων. Σύμφωνα με συγγενείς του με τους οποίους συνομίλησε το newsit.gr, ο 41χρονος εργάζεται σε εταιρεία και το χόμπι του είναι η ελεύθερη πτώση. Είχε υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις, μετά από επιμονή του πατέρα του, ο οποίος υπήρξε αλεξιπτωτιστής. Από τη στρατιωτική του θητεία και μετά του έγινε πάθος το συγκεκριμένο σπορ.

“Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό εχθές, είχαμε και το συλλαλητήριο, μπορεί να τον περνούσαν για τρομοκράτη και να είχε σοβαρές συνέπειες” μας είπαν συγγενείς του, προσθέτοντας ότι “είναι έμπειρος, αλλά και οι έμπειροι την πατάνε, έμπειρος ήταν και ο Σουμάχερ”.

Ο 41χρονος έχει ασχοληθεί και με την «απίθανη πτήση» του wingsuit, η οποία, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, αποτελεί την πλησιέστερη, υπαρκτή εκδοχή της αρχετυπικής φαντασίωσης του Ικάρου, της πτήσης ανθρώπου χωρίς μηχανική βοήθεια. Η πτήση με wingsuit απευθύνεται σε έμπειρους αλεξιπτωτιστές που έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 200 άλματα ελεύθερης πτώσης. Για μέγιστη ασφάλεια, ο επίδοξος άνθρωπος-πουλί οφείλει κατ’ αρχάς να είναι κάτοχος πτυχίου αλεξιπτωτιστή που αναγνωρίζεται από τη Διεθνή Αεροναυτική Ομοσπονδία (FAI).

Το καλοκαίρι του 2013 είχε συμμετάσχει στο φεστιβάλ ελεύθερης πτώσης που έγινε στο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου. “Όπως πολλοί άλλοι συναθλητές, στα πρώτα άλματα ως αλεξιπτωτιστής είχα ανάμεικτα συναισθήματα. Θυμάμαι τον εαυτό μου, ντυμένο με πλήρη εξάρτυση μέσα στο αεροσκάφος. Ήθελα να τα πετάξω όλα από πάνω μου και να το βάλω στα πόδια. Τώρα, ύστερα από τόσες εμπειρίες, χαμογελάω με τις τότε αντιδράσεις μου, που ήταν βέβαια απολύτως φυσιολογικές. Με την πάροδο του χρόνου και ανάλογα με τον άνθρωπο, ο φόβος αποσύρεται στα βάθη της συνείδησης», είχε πει σε συνέντευξή του τότε.

Τα πτυχία του αλεξιπτωτιστή χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των αλμάτων και τη γενικότερη πρόοδό του. Προαπαιτούμενο για την απόκτηση του πτυχίου Α’ τάξης είναι
τουλάχιστον 25 άλματα, για τη Β’ κατηγορία τα 50, για τη C τα 200 και για την D τα 500 άλματα. Με περισσότερα από 400 άλματα το 2013, ο 41χρονος ήταν, τότε, κάτοχος πτυχίου τάξης C.

Δείτε το βίντεο από προηγούμενη πτώση του από το φουγάρο στο Κερατσίνι

Πηγή: newsit.gr 

Όλη η επικαιρότητα