Ηλεία

Πύργος: Αθώος κατηγορούμενος για υπόθεση καλλιέργειας κάνναβης – Του είχε επιβληθεί κάθειρξη 8 ετών!

Ακούστε το άρθρο

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών είχε κρίνει ένοχο έναν 60χρονο από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου, επιβάλλοντας του κάθειρξη οκτώ ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, με την αιτιολογία ότι πριν από μερικά χρόνια καλλιέργησε λίγα δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, τα οποία είχαν αναπτυχθεί σε ελάχιστο ύψος, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του, με σκοπό να εμπορευθεί το «προϊόν» που θα συγκόμιζε.

Ευτυχώς για τον καταδικασθέντα, η έφεσή του είχε τότε ανασταλτικό αποτέλεσμα και έτσι δεν οδηγήθηκε στις φυλακές, αφού όμως προηγουμένως του επιβλήθηκαν οι βαρείς περιοριστικοί όροι της εγγυοδοσίας 3.000 ευρώ και της εμφάνισής του στο Τ.Α. δύο φορές το μήνα.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών είχε άλλη γνώμη και έτσι, με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Εφετών, δέχθηκε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι προέβη στην καλλιέργεια για αποκλειστικά δική του χρήση και τον έκρινε αθώο.

Συνήγορος του κατηγορουμένου ήταν ο δικηγόρος Πύργου κ.Θοδωρής Αντωνόπουλος, ο οποίος δήλωσε στην εφ.«Πατρίς»: «Ναι μεν η Δικαιοσύνη διορθώνει πολλές φορές τα λάθη της, πλην όμως μέχρι τότε μεσολαβεί πολύς χρόνος, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία πολλών συμπολιτών μας που υφίστανται, χωρίς λόγο, δυσβάσταχτες ατομικές, οικογενειακές και κοινωνικές συνέπειες. Είναι αποδεδειγμένο και κοινά αποδεκτό ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν λύνεται με την επιβολή εξοντωτικών ποινών στους απλούς χρήστες, αλλά με την οργανωμένη, συντονισμένη και μεθοδική καταπολέμηση του εμπορίου των ναρκωτικών, ειδικότερα όταν πρόκειται για τα λεγόμενα “σκληρά ναρκωτικά”. Ας ελπίσουμε ότι η αίσια έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης θα αποτελέσει παράδειγμα δίκαιης κρίσης για το μέλλον».

Όλη η επικαιρότητα