Αγροτικά Ηλεία

Πύργος: Δεν προχώρησε το «αγροτοδικείο» – Στο αρχείο η υπόθεση (PHOTOS – VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Στο αρχείο μπήκε τελικά η υπόθεση της ποινικής δίωξης του προέδρου και του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ), ένεκα της συμμετοχής τους σε αγροτικές κινητοποιήσεις στον κόμβο Αγίου Γεωργίου στον Πύργο τον περασμένο χειμώνα. Η ποινική δίωξη παραγράφηκε και παύθηκε, σύμφωνα με το άρθρο 8 του νόμου 4411/2016, όπως τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ο δικηγόρος των αγροτών, Άγης Μαραγκουδάκης.

Ωστόσο, χθες το πρωί οι αγρότες της Ηλείας αλλά και μέλη και φίλοι σωματείων και φορέων της Ηλείας συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο Πύργου και εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για το «αγροτοδικείο» που στήθηκε και στην Ηλεία.

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να μη ζηλέψει τίποτα από τους προηγούμενους, σύρει τους αγρότες στα δικαστήρια σήμερα (σ.σ. χθες) επειδή τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι και να διεκδικήσουν το δικαίωμα καλλιέργειας της γης τους. Αυτή η κυβέρνηση ανέβαινε στα δικά μας τρακτέρ για να βγει κυβέρνηση. Αυτό το ξέχασε πολύ γρήγορα και έχει κάνει ολομέτωπη επίθεση πλέον στους αγρότες. Εμείς είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι ούτε φοβούμαστε τα αγροτοδικεία αλλά και να καταγγείλουμε αυτή τη πολιτική. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε γιατί το εισόδημα μας και η ζωή μας έχει αλλάξει πάρα πολύ και έχει συρρικνωθεί και το εισόδημά μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ, Θανάσης Βομπίρης, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις για τους δασικούς χάρτες στις 28 Ιουνίου.

Όλη η επικαιρότητα