Με έρευνες αγοράς… ξεκίνησαν οι εκπτώσεις στην αγορά του Πύργου, με τους καταστηματάρχες να ευελπιστούν ότι ο τζίρος θα σημειώσει άνοδο…

 

Μικρή ώθηση στην κίνηση της αγοράς αναμένεται, όσο περνούν οι μέρες, να δώσουν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα στον Πύργο και σε όλη τη χώρα. Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα με τις εκπτώσεις να κάνουν τις αγορές που επιθυμούν με πολύ προσιτές τιμές καθώς στα καταστήματα  θα βρουν γενναίες μειώσεις τιμών…

Oι καταστηματάρχες, από την άλλη, ευελπιστούν ότι ο τζίρος θα σημειώσει άνοδο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και αυτό το βασίζουν και στις έλευση των ετεροδημοτών.

Οι Πυργιώτες πάντως και συγκεκριμένα οι οικογενειάρχες αυτή τη στιγμή είναι κάπως φειδωλοί στις αγορές τους. Προχωρούν αρχικά σε έρευνα αγοράς, ενώ αν  κάνουν αγορές δίνουν προτεραιότητα στις ανάγκες των παιδιών τους σε είδη ρουχισμού και υποδημάτων, ενώ σε δεύτερη μοίρα βάζουν τις προσωπικές τους ανάγκες και δη τις ανάγκες του νοικοκυριού τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπτώσεις, ανάλογα με τα είδη, ξεκινούν από 15% και μπορεί να ξεπεράσουν και το 60%. Ειδικότερα, στα υποδήματα οι εκπτώσεις ξεκινούν από 10%-20%, σε ανδρικά και γυναικεία ρούχα φτάνουν μέχρι και σε ποσοστό 70%. Σε οπτικά και γενικότερα άλλα είδη, οι εκπτώσεις ξεκινούν από 15 και φτάνουν το 30%.

Οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως 31 Αυγούστου.

 

Κώστας Πετρόπουλος, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πύργου

«Οι εκπτώσεις ξεκίνησαν, τα καταστήματα έχουν τις καλύτερες τιμές θα μπορούσαμε να πούμε από όλες τις προηγούμενες χρονιές. Ο κόσμος δειλά-δειλά βγαίνει, κάνει τη σχετική έρευνα αγοράς και πιστεύω ότι φέτος θα είναι μια χρονιά καλύτερη από πέρυσι -και αυτό δείχνει και η αγορά από το ξεκίνημα των εκπτώσεων.»

 

Μάριος Ντεβενέζος, Έμπορος

«Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις και υπήρχε μια σχετικά ανοδική κίνηση, ο κόσμος έκανε την έρευνά του πριν καν ξεκινήσουν οι εκπτώσεις. Τώρα, περιμένουμε η κίνηση να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες που θα επισκεφθούν τον τόπο μας και οι ετεροδημότες.»

 

Εύη Ρουμπάνη, Έμπορος

«Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από το ξεκίνημα κιόλας των εκπτώσεων. Ο κόσμος έχει βγει στα μαγαζιά και τις περιμένει κιόλας τις εκπτώσεις για να κάνει τα ψώνια του. Και τα καταστήματα από την πλευρά τους έχουν ρίξει τις τιμές τους και έτσι οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους σε προσιτά επίπεδα.»

 

Φώτης Βασιλακόπουλος, Έμπορος

«Η κίνηση είναι αυξημένη αυτό το διάστημα με την έναρξη των εκπτώσεων και πιστεύω ότι θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.. Κακά τα ψέματα, οι εκπτώσεις δίνουν μια ανάσα στους καταναλωτές και τους βοηθούν για να κάνουν τα ψώνια τους και δεν μένουν μόνο στα απαραίτητα αλλά ξοδεύουν ακόμα και για δώρα.»

 

Ανδρέας Γαλανόπουλος, Έμπορος

«Ο κόσμος, κάνει τις αγορές του, δεν σημαίνει ότι πριν τις εκπτώσεις δεν ψώνιζε, απλά (οι εκπτώσεις) είναι ένα κίνητρο για αγορές. Θα βρουν τα προϊόντα φυσικά σε καλύτερες τιμές ώστε να κινηθεί περισσότερο η αγορά και να προμηθευτεί ο κόσμος τα πράγματα που χρειάζεται.»