Υγεία

Πύργος: Διημερίδα με θέμα τις «Αλλεργίες» στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

003.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ενδιαφέρον και άκρως  ενημερωτικό ήταν το πρώτο μέρος της διημερίδας με θέμα «Αλλεργίες» στην παιδική και ενήλικη ζωή, με ομιλητή τον αλλεργιολόγο Βασίλη Πιτσά, που ξεκίνησε χθες το απόγευμα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου. Οι εργασίες θα συνεχιστούν σήμερα, στις 9:00 το πρωί, στον ίδιο χώρο.

Η χθεσινή ενημερωτική εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας Νίκο Γαλανόπουλο και τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας Νίκο Παναγιωτακόπουλο, που τόνισαν την ανάγκη για ενημέρωση των Ηλείων πολιτών για ένα πρόβλημα που αφορά ολοένα και περισσότερους πολίτες, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Ο ομιλητής, Ειδικός Αλλεργιολόγος Βασίλης Πιτσάς, αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους καθώς επίσης τον Ιατρικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο – με την υποστήριξη των οποίων πραγματοποιείται η διημερίδα – μίλησε για τις αλλεργίες, δίνοντας τον ορισμό της έννοιας, σημειώνοντας μάλιστα πως πρόκειται για «παρεξηγημένη» λέξη. Μίλησε για την επικινδυνότητα, για το πώς και που εκδηλώνεται, για την επίδραση των περιβαλλοντικών παραγόντων, την αύξησή των αλλεργιών με την πάροδο των χρόνων και τους λόγους που συμβαίνει αυτό, ενώ έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους.

Στο πλαίσιο των εργασιών που θα συνεχιστούν και σήμερα, από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου Πύργου (2ος όροφος) θα πραγματοποιηθούν, δωρεάν, αλλεργικά τεστ στα βασικά αλλεργιογόνα, σε 100 άτομα.

Ν.Σ

Όλη η επικαιρότητα